Columns

Trappers: Stanley is gelukkig weer beter

  - c o l u m n -  Na de beroemde documentaires in 5 delen die over de Trappers ofwel fietsende bezorgers van Stanley Winter eind vorig jaar zijn uitgezonden via de VPRO-tv stroomden her en der volop reacties binnen. Die komen telefonisch, per app of bij ontmoetingen ook met mensen die je daarvoor soms helemaal niet kende.

Het bedrijf van Stanley dat de door de hele stad Amsterdam zowel dozen wijn als belangrijke documenten van de rechtbank etc. transporteert via de door weer en wind en stug doortrappende fietsers zit in een groot garagecomplex recht tegenover onze redactie waardoor er veel contact met de Trappers is. Daardoor zagen tv-kijkers ondergetekende ook in de documentaires waarop zoveel werd gereageerd.
Toen ik vandaag in de supermarkt aan het shoppen was en juist mijn hand uitstak om wat van die overheerlijke broodjes te pakken zei een grote blonde man: "Mijn complimenten ... Ik zag u op tv en heb die Trappers documentaires met veel interesse bekeken. Ik heb ervan genoten. Het was een mooie uitleg over hoe die fietsers persoonlijk allemaal leven ... Zo prettig gemaakt. "

Lees meer

Van Democratie Overgestapt Naar Dictatuur

  - c o l u m n - AMSTELVEEN - 9 januari 2023 - Terwijl zijn inmiddels overleden partijgenoot Harry van den Bergh in de gemeenteraad grote moeite had met het gebrek aan democratische legitimiteit van allerlei regionale gremia (Red.: gremia betekent organisaties of instituties), blijft in Brussel Frans Timmermans elke vorm die daarop lijkt afwijzen. Maar de Amstelveense politiek, die toch pretendeert via allerlei regionale samenwerkingsverbanden ook een mening te hebben over wat buiten haar grondgebied ligt, heeft bijvoorbeeld nog nooit geprotesteerd tegen de grootste biomassacentrale die Vattenvall in achtertuin Diemen van plan is op te zetten.

Die is onzinnig. Biomassa zorgt voor ontbossing en stoot meer CO2 uit dan alle fossiele energiebronnen. Maar in Brussel werd het zomaar tot groene energie verklaard wat geenszins wordt tegengesproken door Amstelveense politici. Zo lust ik er nog wel één. Het is zwart gewoon wit verklaren of criminaliteit voor een vorm liefdadigheid houden.

Lees meer