Olivera Wieringa: Bizar die drukte
Het interview vindt plaats in een restaurant aan de rand van het bos. Hier zag je altijd de chic uit het bedrijfsleven de lunch met een bespreking combineren. Maar vandaag is het terras heel anders bevolkt. Er zijn vooral veel hondenliefhebbers en gepensioneerde wandelaars die de grootste moeite hebben hun welwillend opgenomen bestelling ook op tafel te krijgen. Het restaurant is totaal van bezetting veranderd en sommige deuren worden dicht gehouden.
Maar de zon schijnt en we hebben vrij zicht op het terras waar de tijdelijke obers totaal in de war tussen de tafels door draven met bestellingen die verkeerd door de keuken zijn begrepen. Het duurde lang voordat de only one ober met enig verantwoordelijkheidsgevoel onze aanwezigheid vlak voor de bar heeft ontdekt. Maar toen konden we wat te drinken bestellen wat na 20 minuten al werd bezorgd. "Er heeft een flinke kaalslag plaats gevonden in de Horeca," reageert Olivera Wieringa om zich heen kijkend naar een versleten tafelblad. Wat is het hier veranderd. Nu komt een andere hele jonge ober vriendelijk vragen wat we willen bestellen. We kijken op de kaart en kiezen voor kroketjes.