Columns

Lezers reageren op artikel Socialmedia pauze

  - R E A C T I E S - Er zijn verschillende reacties binnen gekomen op ons artikel waarin de Hersenstichting uitlegt dat het trendy is in bepaalde kringen om een Socialmedia pauze in te lassen om eens flink te ontstressen. Er kwamen instemmende reacties binnen maar enkele bezoekers leken ook wel verontwaardigd. Iemand vroeg of we hem soms zijn social life niet gunde 'want dit advies raakt kant noch wal. Je kunt onmogelijk stress krijgen door iets waardoor je heel veel nieuwe contacten maakt.' Wij denken dan mmm... Of nieuw altijd zo de moeite waard blijkt...

Een moeder vertelde dat haar zoon altijd tot in het holst van de nacht zit te gamen en tegen haar advies in om een Socialmedia pauze te nemen dit 'zó niet van deze tijd' noemde. 'Totaal niet chill. Pijn aan je hoofd psychopraat... ' Maar de Hersenstichting constateert gewoon vanuit de realiteit - of die gamer het nu wel of niet wil horen-: "Steeds maar met alles on-top doorgaan- de hele dag áánstaan - zorgt ervoor dat je hersenen minder goed functioneren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld vaker dingen gaan vergeten, snel afgeleid zijn en gevoeliger zijn voor negatieve emoties. Dat is de oorzaak van bergen stress."

Lees meer

Lang geleden toen er nog boeren woonden

  - C O L U M N - AMSTELVEEN - Lang geleden, toen er nog boeren woonden in Amstelveen en het CDA hun partij was, zou het niet zo gauw gebeurd zijn, denk ik. Maar nu ging het geruisloos, blijkbaar zonder demonstraties tegen de beslissing. De omgekeerde Nederlandse driekleur, waarmee boeren zonder met trekkers de Amstelveense wegen te bezetten in stilte protesteren, werd op last van B&W gewoon weggehaald. Want het college wil kennelijk iedereen te vriend houden. Althans voor zover het de openbare ruimte betreft.

Men mag er wel demonstreren, maar het moet naar de mening van B&W niet te gek worden. En dat wordt het blijkbaar al gauw. Wat de vrijheid van meningsuiting betreft worden nu ook de veteranen er bij gesleept, die deelnamen aan buitenlandse missies om daar te proberen vrede te stichten.

Lees meer

Over Amstelveners (en Nederlanders in het algemeen)

  - C O L U M N - AMSTELVEEN - Ruim een halve eeuw geleden werkte de rijksoverheid graag mee aan emigratie van Nederlanders, omdat het land met inmiddels tien miljoen inwoners volgens de regering te vol was. Een half miljoen Nederlanders gaven aan de oproep van de regering gehoor door onder meer naar Canada, de VS, Australië en Nieuw-Zeeland te vertrekken.

Ook uit Amstelveen... Maar wat gebeurde er daarna? Kennelijk bleek daarna zowel land als stad van elastiek! Landelijk wonen er nu royaal 17,5 miljoen mensen, maar de leuze lijkt: er kan nog méér bij. Dat is ook in Amstelveen zo. Dezelfde partijen die het hardste klagen over gebrek aan woningen voor Amstelveners (en Nederlanders in het algemeen), vinden ook dat de deuren hier wagenwijd open moeten staan voor nieuwkomers. Zodat men aan het huizen bouwen blijft. Blijkbaar weet men niet dat dweilen weinig zin heeft als de kraan open blijft staan.

Lees meer