Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Entertainment

Tony - van chocoladecrimineel tot wereldverbeteraar


TONY vertelt het verhaal van een stel jonge Nederlandse journalisten die korte metten willen maken met de kindslavernij in de cacao-industrie. Hun reis op weg naar een slaafvrije cacaowereld begint in 2003 als onderdeel van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.TONY combineert een schat aan archiefmateriaal met nieuwe filmbeelden om een zowel grappige als ontroerende, maar bovenal inspirerende ontstaansgeschiedenis te reconstrueren.

Lees meer

Prijs van het Stripschap voor 50 jaar Batman in Nederland

RIJSWIJK - Het Stripschap reikt opnieuw een belangrijke stripprijs uit op zondag 28 februari om 13.00 uur tijdens de 1e editie van De Stripdagen in De Broodfabriek in Rijswijk. Het gaat om de Bulletje en Boonestaak Schaal 2016 die bestemd is voor Uitgeverij VanderHout & Co. 50 jaar geleden bracht deze uitgeverij als eerste in Nederland Amerikaanse superheldencomics uit. En wel met Superman (1965) en Batman (1966).

Lees meer

Paula Majoor krijgt Sinterklaas Prijs 2015

AMSTERDAM - Actrice Paula Majoor ontvangt de Sinterklaas Prijs 2015. De prijsuitreiking werd georganiseerd door De Couturekrant in samenwerking met Brooklyn Nights van Frank Wentink en werd door acteur Paul van Gorcum uitgereikt in de Amsterdamse SkyLounge. Stem-actrice Melline Mollerus kreeg de Zwarte Piet Prijs 2015 voor haar rol als prinses Assepoester in de Efteling-serie Sprookjesboom. Journalist en uitgever Phia Baruch (1934) is juryvoorzitter van beide onderscheidingen.

Lees meer

Arnhem Centraal opent feestelijk in Gelderse hoofdstad

ARNHEM - Na jaren van bouwen was het dan eindelijk zover: de nieuwe stationshal van Arnhem is feestelijk geopend. Donderdag rond 18.30 uur werd met een druk op de rode knop de video "De reizigers van Arnhem" gestart, waarmee de nieuwe stationshal officieel van de reiziger werd. Het Gelders Orkest verzorgde hierbij een zeer welluidend en indrukwekkend optreden.

Lees meer

Welkom in Jurassic World, het park is open!

AMSTERDAM - Jurassic World speelt zich 22 jaar na de dramatische gebeurtenissen in Jurassic Park af nu is Isla Nubar het decor van een themapark dat nog groter en indrukwekkender is: Jurassic World.
Maar achter een nieuwe attractie, een genetisch gemodifceerde superdinosaurus, ligt iets sinisters op de loer. Sterker, intelligenter en bloeddorstiger dan alle andere dinosauriërs die ooit op de Aarde rondzwierven. Wanneer het monster ontsnapt en er paniek uitbreekt, moeten Owen (Chris Pratt) en Claire (Bryce Dallas Howard) hun krachten bundelen om een ramp te voorkomen…
Steven Spielberg keerde terug als uitvoerend producent van het langverwachte nieuwe deel uit de populaire Jurassic Park filmreeks, JURASSIC WORLD. Colin Trevorrow regisseerde het nieuwe actie-avontuur naar een screenplay van Derek Connolly. Frank Marshall en Pat Crowly produceerden deze meesterlijke film. 

Lees meer

Zangeres Laura Fygi ontvangt AmstelAwards 2015

AMSTERDAM - De uitreiking van de AmstelAwards 2015 aan de internationaal bekende zangeres Laura Fygi wordt begeleid door een ongelooflijk muzikaal feest. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt door Maja C. Steenwijk - Groot onder de grote elegante kroonluchters in de te balzaal van het Amstelhotel. Daar wachtte een voornaam publiek van talloze diplomaten met hun partner uit uiteenlopende landen een welkomtwoord mede namens Anita Bos General Manager InterContinental Amstel Amsterdam. In al deze landen waaronder Azië, het Verre Oosten en China is Laura Fygi een graag gehoorde zangeres. Naast haar easy listening repertoir is zij thuis in de muziek van vele landen en de laatste tijd heeft zij een voorkeur voor jazz.

Lees meer

Seeing Sounds met DJ/producer Tom Trago tijdens Museumnacht Amsterdam

Op de Museumnacht op zaterdag 7 november lanceert EYE een nieuwe programmareeks getiteld Seeing Sounds. Binnen deze reeks laten bekende artiesten hun muzikale licht schijnen op de filmcollectie van EYE. De Amsterdamse DJ/producer Tom Trago bijt het spits af en dook in EYE’s onuitputtelijke filmarchief om een nieuwe soundtrack te creëren bij speciaal geselecteerde films. Zijn audiovisuele show is een futuristische filmtrip waarin oud en nieuw elkaar uitdagen en film en muziek elkaar naadloos aanvullen. Vorig jaar won EYE dankzij 8000 stemmen een Gouden N8-sokkel voor Seeing Sounds.

Lees meer

Floortje Dessing opnieuw best gewaardeerd op BVN

Floortje Dessing werd als beste gewaardeerd bij BVN. De publieke tv-zender BVN (het Beste van Vlaanderen en Nederland) richt zich op Nederlandstaligen in het buitenland met een selectie van programma's van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de Vlaamse VRT. Kijkers hebben het programma ˜Floortje Naar Het Einde Van De Wereld"van Floortje Dessing opnieuw genomineerd als Best Gewaardeerde programma.

Lees meer

Modebelofte 2015 ‘Performing Advancers’

EINDHOVEN - Op 14 oktober vond de officiële Kick Off plaats van de 3e editie van Modebelofte in het Philips Stadion. Dit staat onder leiding van Ellen Albers van conceptstore You Are Here. Mode heeft haar plek definitief veroverd binnen de context van Dutch Design Week Eindhoven.
In het Philips Stadion werd woensdagavond het recordaantal van 42 deelnemende modetalenten van het recordaantal van 15 internationale Master en Bachelor opleidingen gevierd met een avondvullende happening rond het thema ‘Performing Advancers’.

Lees meer

Aynouk Tan voorvechtster innovatie op Modebelofte

EINDHOVEN - Ook de flamboyante voorvechtster van mode als individuele expressie Aynouk Tan deelde haar visie ter onderbouwing van Modebelofte dat een verbindend platform wil zijn voor het innovatieve creatieve kapitaal van aanstormend modetalent. Met een door PSV mascotte Phoxy geënthousiasmeerde ‘wave’ werd de expositie officieel geopend. 

Lees meer

Singer ontdekt prachtig schilderij Symphony in white

Wat een ontdekking in het depôt van het Singer waar het schilderij Symhony in white wordt teruggevonden... The Girl in the muslin Dress van James Abbott McNeill Whistler (1834 – 1903). Ruim twintig jaar geleden werd de authenticiteit van het schilderij betwijfeld. Sindsdien is het niet meer te zien geweest. Singer Laren heeft het schilderij laten onderzoeken en dit kunsthistorisch en materiaal-technisch onderzoek toont aan dat het doek wel degelijk van de hand van Whistler is. In de tentoonstelling De hand van Whistler, te zien van 14 oktober t/m 17 januari 2016, wordt het proces van authenticatie en restauratie in beeld gebracht en zijn prachtige werken van deze grote Amerikaanse meester te zien. 

Lees meer

Efteling geeft Sprookje Pinokkio plaats in Sprookjesbos

KAATSHEUVEL - In het Sprookjesbos wordt vanaf half oktober gestart met de bouw van het nieuwe sprookje: Pinokkio. Het sprookje over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden opent in het voorjaar van 2016 en wordt het 29e sprookje in het Efteling Sprookjesbos. Het sprookje Pinokkio bestaat straks uit meerdere onderdelen, met interactieve elementen en een knipoog naar zijn Italiaanse oorsprong.

Bezoekers starten bij het huisje van Geppetto en lopen vervolgens als het ware door het sprookje heen.

Lees meer

Bassie en Adriaan nemen afscheid in Utrecht

UTRECHT - De bekendste clown en acrobaat van Nederland hebben zaterdag, na een lange carrière van maar liefst 39 jaar, van hun geliefde publiek afscheid genomen. Bassie en Adriaan, beide gelauwerd met de Sinterklaas Prijs van De Couturekrant, deden dit met hun allerlaatste optreden op het witte doek met de nieuwe familiefilm Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan. Deze familiefilm beleefde haar première in de nieuwe CineMec in Utrecht.

Lees meer

Laura Fygi krijgt Lifetime Achievement Award van Gouden Eeuw Awards

AMSTERDAM – De internationaal bekende zangeres Laura Fygi heeft tijdens de wereldpremière van de Amsterdam Fashion Fair uit handen van journalist Phia Baruch de Lifetime Achievement Award van de Gouden Eeuw Awards in ontvangst genomen. Het kunstwerk is vervaardigd door kunstenaar John Ridder, en werd toegekend door De Couturekrant vanwege haar 25-jarige solo-carrière.

Lees meer

Avontuurlijk verhaal Efteling​-dive coaster Baron 1898

KAATSHEUVEL - Avonturier Gustave logeert in een Brabantse herberg waar Jochem en Doortje werken. Op een dag helpt Jochem Gustave de gevaarlijke Zompige Heide oversteken, een gebied beheerst door de mythische Witte Wieven. Wanneer Gustave bij een grot komt, waarschuwen deze wezens hem om niets mee te nemen. De hebzuchtige Gustave steekt toch een klompje goud in zijn zak. Jaren later keert hij terug als Baron Hooghmoed, koopt het grondgebied en bouwt een goudmijn. Jochem en Doortje raken erbij betrokken, waardoor hun hechte vriendschap op het spel komt te staan. De baron heeft mijnwerkers nodig en belooft de dorpsbewoners gouden bergen als ze de mijn ingaan. Maar iedereen die dat durft, komt lijkbleek naar boven…

Lees meer

Paul Van Gorcum geeft Efteling-attractie Baron 1898 glans

KAATSHEUVEL - De Efteling in Kaatsheuvel is sinds deze week officieel een attractie rijker. Baron 1898 is de zesde achtbaan in het park, deze thrill ride is vooral bedoeld voor durfals van minimaal 1.40 meter. Baron 1898 is de negende dive coaster in de wereld, daarmee heeft de Efteling er een onderscheidende tienerattractie bij. In slechts tien maanden tijd werd de 18 miljoen euro kostende achtbaan gerealiseerd.

Lees meer

Succesvol communiceren volgens Geert Hommes

AMSTERDAM – Christian Houkes, bedenker van de Canal Catwalk en de Floating Fashion Week (FFW): wereldwijd de eerste Fashion Week op het water, belicht regelmatig voor de lezers van De Couturekrant een interessant onderwerp. Deze gaat het over succesvol communiceren tussen mensen. Dat begint - wat veel mensen vaak vergeten- met begrijpen wie de ander is. Zie het zo: als een Engelsman en een Chinees elk vanuit hun eigen achtergrond en cultuur met elkaar spreken, zal het gesprek moeizaam verlopen. Hetzelfde geldt als iemand die hoofdzakelijk ‘vanuit zijn hoofd’ communiceert praat met iemand die ‘vanuit zijn hart’ communiceert.

Lees meer

Een verschil van visie...

Hallo Christian Houkes... Vanmiddag ben ik gebeld voor een interview door RTV NOORD dat uitzendt in Groningen zoals ik zag. Maar ik mocht nog geen twee minuutjes antwoorden op vragen.
Waar ging het over?

Lees meer

Bas Meeuws fotografeert bloemen

Olieverfpanelen maken plaats voor digitale fotografie. Dit is te zien in het museum Jan van der Togt van 4 juni t/m 13 juli in Amstelveen. Bas Meeuws is een jonge fotograaf, die het traditionele, Hollandse genre van het bloemstilleven nieuw leven inblaast. Meeuws componeert zijn werk zoals de oude meesters dat deden: bloem voor bloem, één en al luxe en pracht. Het resultaat is een gelaagde foto, die de tijd overstijgt. In 2010 maakte Meeuws zijn eerste fotografische bloemstillevens. 

Lees meer

Hilton Amsterdam podium voor De Haringparty

AMSTERDAM - Hilton Amsterdam, beroemd door de ‘bed-in for peace’ van John Lennon en Yoko Ono in 1969, was donderdag weer het toneel van De Haringparty die jaarlijks in de elegante tuin aan het water werd georganiseerd. Daar was Iedereen om Iedereen weer gezellig eens even tegen te komen en informeel tijdens het mooie zonnige weer toch ook relaxed wat aan het onvermijdelijke netwerken te doen. 

Lees meer

Introdans presenteert De Ontmoeting

ARNHEM - Van 25 t/m 28 juni presenteert Introdans in Schouwburg Arnhem een nieuwe voorstelling in de serie De Ontmoeting, waarin de professionals van Introdans optreden met gastdansers uit bijzondere doelgroepen. In Invisibly Visible dansen twee dansers van het Introdanstableau met gasten met een (bijna) onzichtbare beperking. Adriaan Luteijn neemt de choreografie van deze bijzondere danstheaterproductie voor zijn rekening.

Lees meer

Introdans twee keer genomineerd voor Dans Publieksprijs

altARNHEM - Het Arnhemse gezelschap Introdans is in twee categorieën genomineerd voor de Dans Publieksprijs. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt.Danser Pascal Schut is genomineerd in de categorie ‘Danser 2013 (gezelschappen)’. De choreografie Kilar van Lucinda Childs, speciaal voor Introdans gecreëerd, is genomineerd in de categorie ‘Choreografie 2013 (gezelschappen).’

Lees meer

AFSCHEID

altEén keer in de veertien dagen
neem ik afscheid
van mijn vader.
Een lange man op het perron
geduldig wachtend bij het raam
daarachter ik.

Lees meer

Trendy Fashion On Wheels

altMet Fashion On Wheels wil de Zonnebloem Nederland laten zien dat trendy fashion ook voor mensen met een lichamelijke beperking mooi en prettig draagbaar kan zijn. Afgezien van hun handicap willen zij uiteraard ook zorgeloos en vanzelfsprekend deelnemen aan de samenleving. Daarom werkt de Zonnebloem samen met de opleiding Mode Design van het ROC van Amsterdam hard aan Fashion on wheels.

Lees meer

Movies that Matter Festival

altDEN HAAG - Het Movies that Matter Festival kent twee jaarlijks terugkerende hoofdprogramma’s. In samenwerking met Amnesty International presenteert het festival in A Matter of ACT tien documentaires over mensenrechtenverdedigers die op het festival aanwezig zijn. Verder zijn er films en debatten over de rule of law, het (internationaal) recht en juridische dilemma’s. Het festival sluit dit jaar aan bij de Nuclear Security Summit waaraan op 24 en 25 maart in Den Haag 58 wereldleiders deelnemen.

Lees meer

alle rechten op foto's in deze website behoren bij de fotograaf en mogen niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf worden overgenomen of gepubliceerd.
Copyright © 1998 - 2023. Uitgeverij SEL. Designed & developed by Smart Consult.