Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Welkom in Jurassic World, het park is open!

AMSTERDAM - Jurassic World speelt zich 22 jaar na de dramatische gebeurtenissen in Jurassic Park af nu is Isla Nubar het decor van een themapark dat nog groter en indrukwekkender is: Jurassic World.
Maar achter een nieuwe attractie, een genetisch gemodifceerde superdinosaurus, ligt iets sinisters op de loer. Sterker, intelligenter en bloeddorstiger dan alle andere dinosauriërs die ooit op de Aarde rondzwierven. Wanneer het monster ontsnapt en er paniek uitbreekt, moeten Owen (Chris Pratt) en Claire (Bryce Dallas Howard) hun krachten bundelen om een ramp te voorkomen…
Steven Spielberg keerde terug als uitvoerend producent van het langverwachte nieuwe deel uit de populaire Jurassic Park filmreeks, JURASSIC WORLD. Colin Trevorrow regisseerde het nieuwe actie-avontuur naar een screenplay van Derek Connolly. Frank Marshall en Pat Crowly produceerden deze meesterlijke film. 

De redactie Entertainment geeft ***** (5) sterren, te danken aan de geweldige special effects, voor deze parel binnen de filmwereld.
In de film is een speciale rol weggelegd voor de Mosasaurus. Deze zogeheten maashagedis is een geslacht uit de familie Mosasauridae, een groep van uitgestorven sauriërs die in zee leefden.

De eerste fossiele overblijfselen werden gevonden bij Maastricht in de Sint-Pietersberg, die aan de oever van de rivier de Maas (Latijn: Mosa) ligt, en Mosasaurus is naar de rivier vernoemd. De soorten uit het geslacht leefden in het Maastrichtien, het laatste deel van het Krijt, 71,3 tot 65,4 miljoen jaar geleden. 

De DVD is uitgebracht door Universal en is ook verkrijgbaar als Blue-ray.