Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Festival Iberia laat Nederland door Georgië ontdekken

altLEIDEN - De vierde editie van Festival Iberia in 2013 wil het Georgische publiek de kans bieden om de vriendschapsbanden met Nederland te versterken door daar een spannend stuk Nederlandse geschiedenis te presenteren via de moderne Nederlandse fotografie. Tijdens dit festival wordt In het Georgian National Museum fotografische figuurstukken en stillevens meer over Leidens Ontzet uit de doeken gedaan. Dit gaat over een hoogtepunt uit de Nederlandse geschieden. Leidens Ontzet, werd daarvoor door de Nederlandse artiest-fotograaf Erwin Olaf opnieuw op een opmerkelijke manier in beeld is gebracht. Met oog voor detail heeft hij in opdracht van de Universiteit Leiden en Museum De Lakenhal in 2011 gewerkt aan een monumentaal historiestuk en een fotografische figuurstukken en stillevens rondom het thema Leidens Ontzet.

Het project Festival Iberia 2013 - ERWIN OLAF: LEIDEN HISTORY PAGES is aan de ene kant bedoeld om het Georgische publiek met Leiden en de Nederlandse geschiedenis kennis te laten maken maar anderzijds ook daardoor de moderne fotografie-kunst in ons land te laten ontdekken.

Stichting ArtEcho organiseert het volgend Festival Iberia nu al jaren en onderhoudt zo ieder jaar weer de vriendschap en onderlinge verbondenheid tussen mensen uit verschillende landen die elkaar door de jaren heen zeer hebben leren waarderen. Daarvoor worden vele mooie gebeurtenissen georganiseerd.

Het Festival Iberia 2013 vindt deze keer plaats via deze bijzondere expositie in Georgië. Mede door de vele betrokken vrijwilligers wordt Festival Iberia -ondanks moeilijke tijden- door deze creatieve en culturele confrontatie tussen volken en landen opnieuw een internationaal feest.

FESTIVAL IBERIA 2013 ERWIN OLAF: LEIDEN HISTORY PAGES
19.12.2013 - 19.01.2014, Tbilisi, Georgie
In het Georgian National Museum (de preciese locatie: D.Shevardnadze National Gallery. Tbilisi, Rustaveli Avenue 11)