Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Seeing Sounds met DJ/producer Tom Trago tijdens Museumnacht Amsterdam

Op de Museumnacht op zaterdag 7 november lanceert EYE een nieuwe programmareeks getiteld Seeing Sounds. Binnen deze reeks laten bekende artiesten hun muzikale licht schijnen op de filmcollectie van EYE. De Amsterdamse DJ/producer Tom Trago bijt het spits af en dook in EYE’s onuitputtelijke filmarchief om een nieuwe soundtrack te creëren bij speciaal geselecteerde films. Zijn audiovisuele show is een futuristische filmtrip waarin oud en nieuw elkaar uitdagen en film en muziek elkaar naadloos aanvullen. Vorig jaar won EYE dankzij 8000 stemmen een Gouden N8-sokkel voor Seeing Sounds.

Onder deze naam wordt 3 à 4 keer per jaar door een DJ/producer of band een nieuwe soundtrack bij films uit de collectie van EYE gemaakt. Deze Museumnacht laat EYE het geluid letterlijk van het doek spatten. Tijdens de Museumnacht staan alle programma’s in EYE geheel in het teken van de synergie tussen beeld en geluid. Tom Trago, B-Movie Orchestra en Detroit Swindle geven hun eigen muzikale swing aan speciaal geselecteerde films en beelden uit de EYE-collectie.

In workshops kunnen bezoekers zelf aan de slag met een eigen soundtrack of hun favoriete filmquote verwerken tot een geluidsgolf die je mee naar huis kan nemen.
Museumnacht in EYE – Seeing Sounds, op 7 november, 19.00-02.00, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl/museumnacht