Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Succesvol communiceren volgens Geert Hommes

AMSTERDAM – Christian Houkes, bedenker van de Canal Catwalk en de Floating Fashion Week (FFW): wereldwijd de eerste Fashion Week op het water, belicht regelmatig voor de lezers van De Couturekrant een interessant onderwerp. Deze gaat het over succesvol communiceren tussen mensen. Dat begint - wat veel mensen vaak vergeten- met begrijpen wie de ander is. Zie het zo: als een Engelsman en een Chinees elk vanuit hun eigen achtergrond en cultuur met elkaar spreken, zal het gesprek moeizaam verlopen. Hetzelfde geldt als iemand die hoofdzakelijk ‘vanuit zijn hoofd’ communiceert praat met iemand die ‘vanuit zijn hart’ communiceert.

In het (e-)boek ‘Toegepaste non-verbale communicatie’ leer je om te zien wat de communicatiestijl van een persoon is, nog vóór die persoon heeft gesproken. Als je dat zou weten begrijp je beter wat de ander drijft en waarom die anderj bepaalde dingen zegt en wat hij/zij wil horen. Dit inzicht kun je krijgen door kennis van non-verbale communicatie.

Omdat non-verbale communicatie (die altijd onbewust verloopt) bepaalde uiterlijke signalen met zich meebrengt die niet beheersbaar zijn, toont iemands communicatiestijl in de loop van de tijd zijn sporen in het gezicht. Die sporen hebben de vorm van lijnen en bulten, het gevolg van meer of juist minder aanspannen van bepaalde aangezichtsspieren.
Er zijn 3 hoofdstijlen in non-verbale communicatie. Deze 3 stijlen worden uitvoerig beschreven aan de hand van signalen, uiterlijke kenmerken en meer algemene vormen van gedrag in het eerder genoemde (e-)boek. Daarnaast worden veel foto’s getoond. Portretten van bekende personen en beschrijving van hun gedrag maken de uitleg boeiend, concreet en herkenbaar. Het boek gaat uitgebreid in op de wijze waarop in communicatieve situaties kan worden omgegaan met ieder van de 3 stijlen.
Dit (e-)boek is geschreven door Geert Hommes MBA BSc. Hij heeft jarenlange managementervaring in binnen en buitenland. Gedreven door nieuwsgierigheid volgde hij in de VS een 3-jarige opleiding op het vlak van non-verbale communicatie en ontwikkelde op grond van het geleerde zijn eigen praktisch methode – die goed werkt en snel te leren is. In de afgelopen 15 jaar heeft hij een schat van ervaring opgedaan in zijn vakgebied – ervaringen die zijn verwerkt in dit praktijkboek.