Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Zangeres Laura Fygi ontvangt AmstelAwards 2015

AMSTERDAM - De uitreiking van de AmstelAwards 2015 aan de internationaal bekende zangeres Laura Fygi wordt begeleid door een ongelooflijk muzikaal feest. De prestigieuze prijs wordt uitgereikt door Maja C. Steenwijk - Groot onder de grote elegante kroonluchters in de te balzaal van het Amstelhotel. Daar wachtte een voornaam publiek van talloze diplomaten met hun partner uit uiteenlopende landen een welkomtwoord mede namens Anita Bos General Manager InterContinental Amstel Amsterdam. In al deze landen waaronder Azië, het Verre Oosten en China is Laura Fygi een graag gehoorde zangeres. Naast haar easy listening repertoir is zij thuis in de muziek van vele landen en de laatste tijd heeft zij een voorkeur voor jazz.

Onder de gasten bevindt zich ook Martine van Loon- Labouchere (hofdame van Prinses Beatrix) gekleed in een superhip oranje met goud gedessinieerd colbert. De klassieke zangeres en coach van jong talent Marjon Lambriks (die in 2012 door de AmstelAwards werd verrast) maakt eveneens haar opwachting. Onder het publiek bevindt zich verder de couturier Frans Hoogendoorn die het de laatste tijd iets rustiger aandoet met zijn vriend. Annemarie Jorritsma (Eerste Kamer voor VVD) is gehuld in haar vaste Big Black Dress die laat zien hoe goed ook een dame met een grote maat er in de juiste kleding uit kan zien. Vivian Boelen tv- en radiopresentatrice is gekleed in een gemêleerde grijswitte wollen jas met kleine platte kraag waarin zij als één van de eersten enthousiast op de dansvloer springt.

Maja C. Steenwijk- Groot (swingend gekleed in een korte jurk met enorme taillestrik) en Anita Bos hebben de feestelijkheden van deze avond dan ook met veel allure aangepakt. De Swing Time Big Band speelt de sterren van de hemel samen met zangeres Laura Fygi die met haar pianist ook solo optreedt en iedereen lekker in de mood brengt. In de zaal zijn ook enkele kritische luisteraars van Radio Classic FM aanwezig die genieten van dit optreden. Laura Fygi (gekleed in een magnifiek jaquetpak van de bekende Nederlandse fashiondesigner Sheila De Vries (in eigen creatie) wordt gefeliciteerd door haar echtgenoot Jacques, haar manager en pianist, het orkest en haar talloze vrienden.

De fotografen flitsen daar tussendoor en doen hun werk. De after-party met muziek en dans begint waarbij iedereen iedereen eindelijk weer ontmoet en er natuurlijk driftig genetwerkt wordt.
De diplomaten zijn -zoals je dat kunt verwachten- een emotioneel enigszins gereserveerd maar uiterst welwillend publiek. Opvallend is het vurige temperament van de Braziliaanse diplomaat die bij het horen van de muziek van zijn land vlug uit zijn stoel opspringt om met Laura Fygi de tango te dansen.
Ook de diplomaten van de Philippijnen ( Jaime Victor B. Ledda) en van Zuid-Korea (Jonghyun Choe) en hun dames laten duidelijk zien hoeveel plezier zij in de muziek hebben. En als mensen uit heel verschillende landen van dezelfde muziek genieten kun je ze rustig als vrienden beschouwen. Daarom heeft onze Nederlandse Laura Fygi wiens stem en muziek in zoveel landen op de wereld zo graag wordt beluisterd de AmstelAwards2015 echt verdiend!

LAURA FYGI MET AMSTELAWARDS 2015 EN FASHIONDESIGNER SHEILA DE VRIES ... 

FOTO: LEO VOGELZANG 


.