Paul Schulten lanceert BLEND voor 19/20

  AMSTERDAM- Het Okurahotel stroomt langzaam vol met voornamelijk onberispelijk geklede gasten voor de show van Paul Schulten die zeer benieuwd zijn naar zijn visie op het najaars- en winter modeseizoen voor 2019 - 2020. Een select gezelschap wil graag weten hoe zijn ready-to-wear aanbod zal zijn en uiteraard ook zijn couture want op dat gebied zijn er slechts enkele echt belangrijke modenamen in ons land.

Het is een grappige en misschien ook een enigszins trieste constatering dat sinds enige jaren diverse figuren met een niet te ontkennen zekere feeling voor fashion zich als deskundige opwerpen en door hun persoonlijk aantrekkingskracht heel wat volgers gedurende een zekere tijd verwerven. Maar in feite proberen zij alleen de ideeën van voorgaande collecties al dan niet aan te passen aan hun assortment. Soms komen daar echter ook vernieuwende concepten uit voort. Zoals sportmode of de bekende hoodie. Maar het is natuurlijk niet voor niets dat diverse media en de halve bevolking over elkaar heenvallen bij het aanprijzen en zien van costuuumdrama en film Down Town Abbey.

Koningshuisdeskundige Marc van der Linden zei: "Het heeft niet veel om het, lijf maar ik keek toch uit naar deze film." Daarmee liet hij weten welke akelige lacune een gebrek aan goede manieren en stijlvolle kleding in een maatschappij achterlaat. Mensen van nu verlangen ongelooflijk naar klasse en stijl. Gelukkig zijn er nog enkele modemakers in ons land die nooit dit platform van klasse en kwaliteit hebben verlaten.

Hret bijzondere van de show van Paul Schulten is dat hij de klassieke tijd en enkele extra verworvenheden van nu in het modebeeld met elkaar combineert. Zijn uitspraak daarover is: "In mijn show BLEND valt leeftijd weg. Dat is tegenwoordig geen factor.meer. Ik ga met mijn collectie de laatste jaren ook minder uit van peperdure couture en meer van een zeer betaalbare ready-to-wear lijn."

Daarbij geeft hij in deze collectie de voorkeur aan bijzondere, ogenschijnlijke klassieke dessins zoals pied de poule of prince de galles maar dan uitgevoerd in hightech materialen. Ook blijkt hij enkele verworvenheden uit de jonge mode met een klassieke stijl te kunnen verbinden. Dat komt ook duidelijk naar voren in de creatieve vormgeving van mooie en comfortabel draagbare jurken. En vlotte combinaties van soms oversized jasjes en truitjes op een strakke skibroek. Daarin is door een slankmakende brede bies op de zijnaden en over het midden van de mouwtop richting manchet op smaakvolle wijze de invloed van de sportmode te herkennen.

Paul Schulten:"Ik ben er van overtuigd dat we dit seizoen weer helemaal terugkeren naar de jurk en het mantelpak gemaakt van mooie stoffen.Je ziet vooral zakenvrouwen vaak al 's morgens naar hun job vertrekken of naar een vergadering gaan met zo'n modern-klassiek jurk waarin je er prima uitziet en wat ook comfortabel draagt. Voor de avond worden er alleen wat accessoires gewisseld."

Zijn jurken-en-pakken voorspelling kan best wel eens bewaarheid worden. In ieder geval kon het hierbij afgebeelde pak van Chanelstof op een heel speciaal applaus rekenen. .
Zijn collectie bevatte ook een couture-gedeelte voor avondjurken. Veelal in zwart stretch voor de avond gefocust op een slank silhouet met de terugkeer van het hogee zijsplit op het been.

De grote witte bruidsjapon tenslotte is volledig met de hand met parels geborduurd. Een topcreatie geïnspireerd door de legendarische Josephine Baker en getoond op de muziek van Mozarts Requiem en Arabische gebeden.

PAUL SCHULTEN: JURKEN EN PAKKEN KOMEN DEZE WINTER HELEMAAL WEER TERUG...

FOTO: SYDNEY KORSSE

.