Sheila de Vries: Mexicaanse coutureshow

  AMSTERDAM - Sheila de Vries toont haar collectie in de Spiegelzaal van het hoofdstedelijke Collegehotel. En de warme kleuren van het zonnige Mexico stromen rechtstreeks naar de harten van de vele gasten aanwezig op de herfst- en wintershow 2021 /2022 van Nederlands bekendste Grand Lady uit de modewereld. Het wordt weer als altijd genieten...

In de de goed gevulde rijen van voornaam geklede aanwezigen aanwezigen klinkt opgewonden geroezemoes. Wat zou er na die nare en geestdodende lockdown door Nederlands First Lady op het gebied van fashion en couture nu toch wel op de bühne worden gezet? Hoe zou zij toch weer vanuit deze overweldigende en tegelijk vreselijk saaie tijd geïnspireerd worden? Iedereen is razend benieuwd naar de nieuwe creaties... Maar geloof het of niet: de gasten zouden hun ogen uitkijken!

De show begint met een pittig welkom aan iedereen uitgesproken door Emily Bouwman van Favourite Models. Daarna heerste er een korte gespannen stilte. Gebeurt er niets?... Onverwacht onderbroken door de doordringende eerste tonen van de befaamde filmmuziek: Once Upon a Time in the West... Het is de aanvang van de in de hele wereld beroemd geworden filmmuziek van Ennio Morricone... Daarna wordt het weer doodstil en als in een kippenvelmoment wachtten de gasten... En opeens breekt nu de opening aan van de show...

Een spectaculaire opening vormt de verschijning van een elegante Mexicaanse in een grandioze lange nachtblauwe cachemir mantel met een zwierende rok bestaande uit lange banen met een slank makende guatamalavoorkant. Het stralende kleurpalet van het "beleg" van de mantel (denk bij deze speciale term aan een koetsiersjas) is een ongelooflijke verrassing voor de nu opgetogen aanwezigen in de zaal.

Het fantastische effect van de Mexicaans getinte voorzijde is ontstaan vanuit deze smalle kleurenstroken specifiek gemaakt door Indiaanse vrouwen die deze stroken met de hand geweven hebben waarna ze met speciaal dik borduursel aan elkaar zijn gezet. Hiermee verschijnt dan ook exact de juiste mannequin ogenschijnlijk 'met Mexicaanse roots' die begeleid door de beroemde filmmuziek van de mooie oude cowboyfilm als het ware een schakel vormt in het uitwaaierende modebeeld van deze tijd.

Je moet wel een groot talent zijn als je in een tijd vol modieuze tegenstellingen van een generatie vol rijker dan ooit gevarieerde smaken toch een eigen beeld kan neerzetten. Geen flauwsies bij Sheila de Vries maar een krachtig beeld wat bovendien niet alleen voor de mooie jonge maar juist ook voor de aantrekkelijke rijpere vrouw exact dát heeft om zich helemaal glamour en fijn te voelen.

"Waar kunnen wij beter terecht?" vragen Sheila's klanten haar. Ze bekijken geconcentreerd ook nu haar gevarieerde collectie waarin vooral tops de hoofdrol spelen. Dit is een collectie van nu met kleine en grote jassen, blouses en poncho's hét item van deze tijd.

Onder de kroonluchters flaneren de knappe mannequins verleidelijk voorbij in rokken en jurken vaak gecombineerd met hoge zwarte laarzen ook met vetersluiting. En wie is toch die bekende naughty blondine die daar in die lange zwart leren jas met grote zwarte hoed voorbij flitst?

Ook de poncho met grote mild getinte arti dessins scoort een speciaal applaus. (Dat zijn vast de kunstliefhebsters die hiervoor zo hard klappen). Na een mauve trenchcoat volgt een goudkleurige plusfour met zwarte top met gouden spikkels.

Het bekende model Manuela Loth overrompelt de zaal met een simpele zwart fluwelen pantalon met zwarte top en brede over één schouder geslagen poncho. Je moet er wel lang voor zijn maar met zo'n poncho máák je het helemaal deze herfst. Hij geeft een trendy touch aan je kleding. Bovendien kun je er met weinig inspanning en budget je garderobe mee up-daten. Het is lekker warm en makkelijk in het dragen en gaat jaren mee.

Tenslotte verschijnen de feestelijke jurken en jassen. Geborduurde overdresses en goudkleurige jassen. Er is veel om uit te kiezen. Een diepblauwe zijden blouse met Mexicaanse panden wordt gedragen op een lange glitter-en glamourrok met zlveren glitters.

De hartstochtelijke muziek zwelt aan en geeft een speciaal cachet aan de finale van deze van mode en muziek sprankelende show...

IT WAS EEN MOONLIGHT NIGHT ... SUDDENLY I HEARD A CRY ... DAARNA WEERKLONK DE SCHREEUW VAN SPEEDY GONZALES ... IEDEREEN BARSTTE IN LACHEN UIT EN VROLIJK SPOEDDE MEN ZICH DAAROP NAAR DE AFTERPARTY...

DE FANTASTSICHE OPENING MET DE ELEGANTE LANGE MEXICAANSE MANTEL MET WIJD UITWAAIERENDE ROK VAN NACHTBLAUWE CACHEMIR...

FOTO: SYDNEY KORSSE