Sheila's lange mooie verjaardag

  Sheila de Vries had een langdurige verjaardag. De langstdurende van haar leven... En dat maakte haar heel erg blij. Ze zegt: "Wat een geweldige verjaardag had ik dit jaar! Na een sombere winter was er eindelijk zonneschijn! Ik besloot om mijn verjaardag te vieren met mijn klanten op afspraak natuurlijk ... En het was een succes, iedereen had er zin in en ik werd overstelpt met boeketten en cadeautjes, ook wel eens leuk en ik heb er van genoten..."

Sheila de Vries hoort bij die kleine groep ervaren grote ontwerpers: de fashion-élite van ons land die zo achteruit zijn gezet door een sobere modetijd vol gesprekken over mogelijke ziektes en gebrek aan uitgaansmogelijkheden. Wat een verdriet voor de groten uit dit vak. Als een echte vakvrouw betekent haar werk ook heel veel voor haar. Ze zegt: "Wat fijn om weer te ontwerpen, het was een trieste winter vandaar is het een kleurige vrolijke collectie geworden..."

Hoe was de collectie? "Ik heb de klanten op afspraak in mijn studio uitgenodigd en ze waren zeer enthousiast! Geen glitter en glamour dit keer en geen avondjurken, maar creaties die een aan winst zijn in je garderobe, zoals; tunieken van zijde (handbeschilderd) geborduurde jassen, kanten tops in felle kleuren die je geheel volgens je mood op dat moment of je wensen voor die dag kunt stijlen met rokken jurken of broeken."

Sheila de Vries kennende weten wij al bij voorbaat dat er natuurlijk sprake was van bijzondere vondsten of artistieke toevoegingen aan die collectie.

"Nuja, dat is juist wat mij zo'n plezier doet bij het ontwerpen. Ik gebruik graag antieke stukken in een creatie zoals kimono’s, obi’s suzani’s , kwasten, knopen en gespen. Oud en nieuw gaan goed samen, en goed om ze te her-bruiken."

Zo krijgen creaties dan hun eigen geschiedenis...

"Dat is helemaal waar. Je krijgt daardoor unieke creaties die niemand anders heeft en weer door gegeven kunnen worden aan dochters of schoondochter zo blijft het rouleren."

De stoffen gebruikt in haar collectie waren: linnen met stretch, handbeschilderde zijde, chiffon broderie, kant en geborduurde dupion zijde in zwart, paars en turquoise.

"Natuurlijk waren er ook kaftans voor de beach voor als we weer op vakantie kunnen en in een mooi resort zitten."

Dit werd eveneens zeer gewaardeerd. De klanten waren zeer gecharmeerd van haar collectie en kochten naar hartelust.

Sheila de Vries: "Zien kopen dóet kopen en de mensen zijn er nu toch ook aan toe weer eens iets leuks te doen en het winkel-moment te voelen, dat is toch anders dan online!"

SHEILA DE VRIES: DE MENSEN ZIJN ER NU TOCH OOK AAN TOE WEER EENS IETS LEUKS TE DOEN .... EN HET WINKELMOMENT TE VOELEN..."