Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

- H A U T E  C O U T U R E J U W E L E N - Het internationale en prestigieuze Filmfestival van Cannes viert in 2023 haar 76-jarig bestaan. Caroline Scheufele,  artistiek directeur van het Zwitserse horloge- en juwelenhuis Chopard, heeft voor de gelegenheid  een nieuwe Red Carpet collectie ontworpen  met 76 exclusieve Haute Joaillerie creaties. 

Caroline Scheufele heeft zich laten inspireren door haar vele reizen, waarbij ze notities en schetsen maakte. Een brede belangstelling voor de omringende wereld voedt haar creativiteit. Architectuur, schilderkunst, literatuur, ballet, muziek en films; een enkel detail is meestal genoeg om voor schitterende sieraden allerlei ideeën te ontwikkelen.

Vooruitlopend op de presentatie van de complete Red Carpet collectie 2023 bij het Filmfestival van Cannes (16–27 mei 2023) onthult Caroline Scheufele alvast vijf bijzondere en stijlvolle juwelen. Een fabelachtige ring waarbij de centrale gele saffier gedragen wordt door gouden figuurtjes in de stijl van de klassieke oudheid, gevat in fonkelende, briljant geslepen diamanten. 

Maison Chopard lanceert een opzienbarende ring van titanium met een ovale Paraiba toermalijn, twee hartvormige smaragden en kleinere, briljant geslepen smaragden. 

Een dubbele parelketting waarvan een centraal stuk van 18-karaat ethisch verantwoord witgoud is bezet met diamanten, beril, opaal, peridot, veelkleurige saffier en toermalijn. Ook de bijbehorende oorhangers zijn van witgoud en voorzien van parels, diamanten, beril, opaal, peridot, veelkleurig saffier en toermalijn.

Een elegant, groen/blauw collier van 18-karaat ethisch witgoud en titanium is op intrigerende wijze bezet met hart- en peervormige smaragden en briljant geslepen saffieren.