Paul Schulten zomercouture met moderne top

De voorjaars- en zomertcollectie voor 2019 van Paul Schulten werd als altijd weer in het gastvrije Okura in Amsterdam getoond maar daar werden de gasten op enkele grote verrassingen getrakteerd. Zijn show was totaal anders-dan-anders maar dat is 'des couturiers'. Die brengt verrassingen.

Daar kan dat zomaar gebeuren. Paul Schulten die men kent van zijn afgewogen en perfect gemaakte coutureshows had deze keer het programma totaal omgegooid.

Het is altijd kenmerkend geweest voor de avant garde op modegebied (maar ook op heel veel andere andere terreinen) dat zij in plaats van rustig met de stroom mee te deinen opeens hun koers totaal kunnen omgooien. Iedereen weet dat een couturier -zoals Paul Schulten is- het liefste in het nieuwe seizoen weer de meest sprookjesachtige creaties over het podium laat dartelen maar qua modebeleving is onze tijdgeest uit balans.

Gelukkig zijn er ook weer jongeren van nieuwe generaties die wel kwaliteit weten te herkennen. Zij genieten op hun eigen moderne wijze van mooi gemaakte stukken die prima passen in hun drukke levensstijl. Daarvoor heeft Paul Schulten Couture zijn unieke en creatieve korte jasjes- en colbertstijl. Zo uniek en praktisch en altijd een genoegen om te dragen.

Die tops zijn er van mooie materialen met kleine printjes in zachte zonnige tinten. Ze kunnen tot net over de taille reiken of langer en lager over de heup vallen. In slank aansluitende belijning voor uiteenlopende figuurmaten. Mooie halslijn. Vanaf kleine maten tot en met maat 48. “Een bewuste keuze, want bijna geen enkele Nederlandse vrouw heeft maatje 34”, aldus Paul.

Soms met bijpassende pantalon te dragen maar ook met slankvallende pant of zacht getinte jeans. Alles kan. Meer over de verrassing van zijn show volgt. Ondertussen is het toch wel weer even genieten om het modewerk van een echte couturier te zien! Met alle perfectie tot in de details. Hier met dat schattige ruitje.

Paul Schulten Couture - Badhoevelaan 111 - 1171 DC Badhoevedorp
Open: maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

FOTO: SYDNEY KORSSE