Even lachen met 'beroemdheden'

  Brett Cohen vond celebs altijd al fascinerend. Hoe werkt dat toch? Waarom heb je on-beroemde en ernstig wel-beroemde mensen? Hij ging laatst met cameramensen, fotografen en bewakingsmannen naar een drukke straat. En YES! ... menigten mensen stonden hem onmiddellijk vol bewondering aan te staren. En terwijl de camera's nog niet eens draaiden werden al een paar toeschouwers 'professioneel' geïnterviewd.

Een toeschouwer werd gevraagd of hij de zogenaamde nieuwbakken VIP kende. "Ja hoor. Ik heb laatst zijn eerste song beluisterd en dat klonk heel cool." Iemand anders verkondigde desgevraagd: "Natuurlijk ken ik hem. Dat is die beroemde gast die wordt vast heel groot in de filmindustrie. En dan heb ik hem in het begin al meegemaakt."

Nog bonter maakte een stel uitgaande vriendinnen het. De hele club riep uitgelaten helemaal gek te zijn van beroemdheid Brett Cohen die later lachend zei dat hij "natuurlijk onweerstaanbaar is zoals hij altijd wel had geweten." Ondertussen maakte hij er een filmpje van dat nogal opviel op internet.

Toch verwijst deze toestand naar een angstwekkende celebzucht van heel veel mensen die zo dolgraag ook zelf eens die aandacht willen hebben die VIPS genereren, al is het dan ook maar in-direct. Dat kan zich ook heel negatief uiten en soms is het dan heel moeilijk om een-bekend-iemand te zijn. Die bekendheid is natuurlijk gewoon alleen maar buitenkant maar van binnen zijn we allemaal gewoon wie we zijn.

En als je eenmaal in de spotlights staat leer je wel dat sommige mensen dat niet meer van elkaar kunnen scheiden. Zij geloven in een soort toverkracht want ze denken echt dat die man daar Batman is die echt in een rode mantel van huizen en torens afspringt om mensen te redden.

Of zoals een oudere Amsterdammer mij eens vertelde over zijn kinderjaren toen hij vertelde over een ontmoeting met Koningin Juliana. Het was geweldig voor hem dat hij haar op een Oranjedag zomaar vlak voor hem langs zag komen. Maar toen hij even met haar mocht spreken schrokken de officials nogal want hij vroeg heel teleurgesteld: "Waar is uw kroon?" Hare Majesteit antwoordde vriendelijk: "Het was vandaag te warm. De kroon is nogal zwaar en die heb ik daarom vandaag maar thuis gelaten. "