Een cool programma

  Het is aangenaam om te bekijken op een mistige zondagmiddag. Een programma met niet-overdreven tips waardoor je op allerlei manieren dingetjes zou kunnen doen of kopen om te voorkomen dat je onnodig snel veroudert. Oud? Oh... Veel mensen rennen dagelijks naar de spiegel want er zou wel eens weer een rimpeltje bijgekomen kunnen zijn. Wat een drama...

Is oud zijn dan erg? Welnee. Persoonlijk zie ik het eerder als een groot geluk als iemand met plezier ouder mag worden. Dat beschouw ik zelfs als een groot geschenk waarvoor je heel dankbaar mag zijn. En ook dan kan je er altijd naar blijven uitkijken hoe je er zo goed mogelijk uitziet.

Altijd Jong is een RTL gezondheidsprogramma met aandacht voor de trends op het gebied van anti-aging, voeding, fitness, cosmetica en chirurgie. Met een niet opdringerige presentatie van tips en adviezen voor de kijkers.

Wat kun je zelf doen om veroudering tegen te gaan? Kan je je huid opknappen door een specifiek poedertje met een glas jus te mixen? Hoe krijgt je kapsel een winterboost? Waar kan je lekker lui op de bank of een grote fauteuil zitten. Je kunt ze in verschillende zitdieptes bestellen en in verschillende graden van hardheid.

En dan is er de Sunshower: een apparaat wat je thuis in je badkamer kan ophangen en dan kun je je zomaar thuis met de juiste dosis infra-rood laten beschijnen. Je doucht en ‘sunshowert’ tegelijk waardoor je niet alleen een mooi bruin kleurtje krijgt, maar je body ook stimuleert om vitamine D aan te maken. Nooit geweten dat je dat thuis kon doen.

Ik val ook midden in een item over het volgen van een workshop waarbij je zelf je eigen parfum kunt samenstellen raak ik ook geïnteresseerd. Op basis van geurloze amandelolie kunnen druppeltjes van door u zelf gekozen geuren langzaam worden toegevoegd. En daar komt dan wel weer vakkennis aan te pas omdat je met verschillende sterktes van de geselekteerde geuren te maken krijgt.

Alles vergt natuurlijk een bepaald budget en tv-tijd is kostbaar. Een cool programma. Er wordt veel verwezen naar de mogelijkheid om Uitzending gemist nog eens wat onderwerpen na te kunnen kijken. Dan moet je wel je mailadres laten registreren. Misschien zullen dan net als ondergetekende toch veel bezoekers daar wel weer liever van afzien.