Maak je toch niet zo druk Van der Klein

  "Moet hij niet eerst met Prinses Irene daarover confereren?" Wat bedoel je toch Van der Klein? Waarom ga je niet mee dit restaurant in?

"Mmm... Het is mij hier allemaal te veel hout. Snap je? Ik val meer voor beton of baksteen." Het is toch juist geweldig dat die tuinman al die grote olijfbomen van het terras af aan het verhuizen is?

"Ik betwijfel het anders of die bomen dat zelf zo fijn vinden al zal het wel weer moeten want de winter is gekomen. Straks staan ze weer hudje mudje naast elkaar in een veel te kleine ruimte." Ze worden ingepakt hoor. Dat gebeurt elk jaar en ze overleven het.

"Toch blijf ik erbij dat ze te weinig ruimte krijgen. Net als al die mensen in Amsterdam dat compleet overstroomt door die veel te grote stroom toeristen." Gelukkig beweer je niet dat de hoofdstedelijke gemeenteraad de bezoekers van het Vondelpark voortaan moet verbieden te barbecuen... Al ben ik er persoonlijk ook niet direct een fan van trouwens.

"Zeker te hoge opruimkosten daardoor voor het Vondelpark?" Hoe wéét jij dat? Heb je de stukken erover bestudeerd?

"Twijfel je soms aan mijn deskundigheid?" Ja. Het kost natuurlijk wat. Mag het even? Lekker buitenlucht voor zoveel mensen...

"Misschien hebben bepaalde raadsleden wel een droom waarin ze het complete Vondelpark willen asfalteren om daar nog wat extra huizen te kunnen bouwen. En dan kunnen ze daarbij nog lekker incasseren door de rijen auto's die ze daar laten parkeren." O nee zeg... Dat is een véél te materialistische suggestie en die past helemaal niet bij de mooie spirituele visie van Prinses Irene waar je het straks over had.

"Maar Amsterdam zit nu eenmaal met een groot praktisch probleem. We hebben veel te weinig grond en moeten toch meer huizen bouwen. Er willen te veel mensen in Amsterdam wonen." Dat zal wel maar die mensen moeten ook kunnen ademen. Je gaat te ver Van der Klein. Je kunt maar niet blijven bijbouwen zonder goed nadenken.

"Straks plempen ze ook nog de grachten dicht voor meer parkeerruimte. Whatever... Dan blijven eindelijk die toeristen weg..." Dat nooit Van der Klein. Wie zulke plannen uitvoert is een egoïstische zeehond...

"Hahaha... Misschien moeten we meer in de hoogte bouwen. Maar er wonen al zoveel verschillende mensen. Alleen al in mijn straat worden allerlei verschillende talen gesproken en nagenoeg geen Nederlands." Maak je niet zo druk Van der Klein. Je hebt daardoor kans op allerlei nieuwe ervaringen. Dat vind je best leuk. Maar vertel... Je bent net terug uit Berlijn. Zullen we ergens anders heengaan en vanavond Spaans gaan eten?"

Lijkt me een prima idee. Ik heb namelijk wel al genoeg Berliner Luft ingeademd.