Van der Klein hééft niets met Spooky Stories

"Als mensen echt in nepnieuws geloven is dat beslist geen grapje. Daar kan je niet zomaar overheen stappen." Ach... Er worden soms wat sprookjes verteld. Veel mensen horen graag bijzondere verhalen...

"Je onderschat de situatie Baruch. Er is heus niets leuks aan Spooky Stories. Vooral als ze in een semi-officiële gedaante de gedachten van mensen gaan vervormen. Dat kan heel kwalijke gevolgen hebben." Jij tilt er veel te zwaar aan Van der Klein ... Het bestaat gewoon en wat dan nog?

  "Ik zie anders soms op History Channel wel mensen met één of andere theorie de meest vreemde verzinsels verkondigen wat voor anderen waar lijkt. Daarbij wordt dan net gedaan alsof het wetenschap is. En dan volgt er op internet een nasleep met de vreemdste vaak opstokerige verhalen." Aha. Misschien een soort verkennende conversaties. Iets van: wat vind jij er nu van? Nee? Wat gebeurt er dan en wat maken ze elkaar wijs?

"Ik zou het nu niet weten want ik wil het altijd direct vergeten. Ik herinner me nog wel een macabere uitzending over Hitler die zogenaamd geen zelfmoord zou hebben gepleegd in 1945. Hij zou naar Argentinië zijn uitgeweken en daar nog jaren in een Nazigemeenschap vrij hebben geleefd. Of er duiken documenten op van mensen die er nu weliswaar al enkele eeuwen niet meer zijn maar in die paperassen worden duistere plannen aangetoond over een geheime en onderdrukkende wereldregering." Dat laatste is nog eens intrigerend... Noemt men dat geen hoax?

"Nee. Een hoax is alleen een tijdelijke verwarring. Het vervelende van duurzaam nepnieuws is juist dat - heel heel soms- nog jaren later iets gedeeltelijk wél blijkt waar te zijn." Juist. Verrassing dan... maar niet zo vreemd. Hoe men in het algemeen op iets reageert is ook afhankelijk van de mores van een bepaalde tijd toch? Er is een golfbeweging in opvattingen of meningen over gedragingen. Wij leven momenteel in een soort braafheidscultuur.

"Haha... En toch weer niet wou je zeggen? Over die kuisheid kun je wel zeggen dat er in de 60-er en 70-er jaren een veel vrijere seksuele moraal bestond. Daarom liet men toen oogluikend het extreme gedrag van popsterren en sporthelden toe. Of van andere hooggeplaatsten. " Tijden veranderen Van der Klein. En mensen ook. Ik hou erg van lekkere koekjes. Maar als ik lees hoe je in twee dagen door het eten van een bepaald kruid uit een voor vele euro's bestelbaar duur flesje 21 kilo afvalt... Echt in twee dagen denk ik toch: nepnieuws. Op die eerste foto in bikini zette die mevrouw haar buik beslist uit. Op die van twee dagen later hield ze hem in...

"... Dat is lachen! Zo'n methode lijkt me ook bijzonder ongezond Baruch. Of zoek je een excuus om tegen alle goede voornemens in nog wat van die lekkere boterkoekjes op te eten?"

FOTO: ....DE BEROEMDE KOEKJESBRUG IN AMSTERDAM...

TAKE IT OR LEAVE IT...  MAAR DE KOEKJES DIE OP DEZE PLEK GEGETEN WORDEN ZIJN ONOVERTROFFEN VAN SMAAK...