Vreemde vogels in andere landen

  Mag ik u even wat vragen? Ja hoor. Daar zijn we in deze winkel toch voor.

Op het etiketje aan de achterkant staat of er vlees in deze pasta zit. Maar het zijn zulke kleine lettertjes en ik heb mijn bril niet bij me. Daar staat een hele lange lijst met ingredi├źnten... Even kijken... Nee mevrouw. Er zit geen vlees in. Eet u geen vlees?

Zo weinig mogelijk in ieder geval... Misschien kunt u dan iets uit deze heel uitgebreide vega-sortering kiezen? Er liggen allerlei mogelijkheden die in een handomdraai klaar worden gemaakt.

Sorry... Ik vind het een tikkeltje eng. Er zitten van die gerechten bij gemaakt van INSECTEN ziet u... Neemt u dan dit uit het vak van de vegetarische slager eens. Dat smaakt heel goed.

U heeft het dus zelf wel eens gegeten? Voor mij is het bepaald niet revolutionair hoor. Ik heb al heel jong de vreemdste zaken opgepeuzeld. Uit allerlei landen en van primitieve volksstammen met zonderlinge tradities.

Maar U bent toch nog steeds jong? Student zeker? Dat klopt maar ik heb momenteel een tussenjaar. Mijn vader werkte vroeger op allerlei plaatsen in de wereld waar hij als psycholoog en hulpverlener naar toe werd gestuurd. Hij nam dan altijd vreemde gerechten van zo'n volksstam mee naar huis.

O jakkie... Schapenoog of zoiets zeker? Mijn zus wou het ook nooit proeven maar ik at altijd alles op. Het waren soms hele eigenaardige happen maar ik at echt alles.

Voor mij had je niet gehoeven maar je was natuurlijk ook blij als je vader weer thuis was. Die heeft zulke lange reizen gemaakt en daar kon hij altijd ook veel over vertellen.

Mmm... Wat ga je trouwens studeren? Word je ook een expad? Nee hoor. Ik ga iets totaal anders doen. Dat weet ik zeker maar ik moet nog uitzoeken wat...

Vandaar dat tussenjaar? Ja. ... Vermoedelijk wordt het iets met communicatie. Daar kan je tegenwoordig op veel manieren in terecht. Ik ga nu naar het magazijn. En U kunt ook weer verder toch?

Zeker. Succes met alles en hartelijk bedankt nog voor je hulp.