Die oude Smart TV is ook prima

  Bij de aanschaf van een Smart TV kan het mogelijk zijn dat de software geupdate moet worden. De NPO laat weten dat de volgende NPO app niet meer compatibel is met toestellen van voor 2014. Een berichtje van duizend in een dozijn?

‘De ontwikkelingen van de NPO-app staan niet stil en we streven ernaar steeds meer functies beschikbaar te maken voor de Smart TV,’ schrijft de publieke omroep. ‘De software van oudere Smart TV’s kunnen deze ontwikkelingen echter niet aan, waardoor de NPO-app niet langer beschikbaar is op deze tv’s.’ Om alsnog de uitzendingen te kunnen bekijken, kunnen consumenten wel Chromecast of Airplay gebruiken in combinatie met de NPO-app op tablet of telefoon. Yes. Dan kun je op je tv bijvoorbeeld wel films of programma's zien die je in feite binnenhaalt via Smartfoon of Appletablet.

Nouja... Dit kan men uiteraard al jaren maar voor sommige mensen is het niet zo'n bekend terrein. Je kunt het berichtje ook meer als een dienstbericht van de NPO beschouwen. Zus- of-zo moet weer eens worden veranderd worden, vernieuwd of ge-upgrade. Het uitzenden en bekijken via je oude Smart tv kan trouwens gewoon doorgaan maar eventueel moet je de oudere app upgraden. Heb je daar zin in?

Zit iedereen opeens stuk zonder upgraden? Dacht toch dat de meeste mensen al nagenoeg bijna verdrinken in de informatie.

Er zijn zoveel alternatieven om aan informatie, documentatie of entertainment te komen... Je kunt ook aan zoveel herhaling van interessante programma's of films komen dat vooral druk bezette mensen er bijna duizelig van worden.

Iedereen moet daarom filteren want je wordt van zoveel kanten benaderd dat je je goed moet laten informeren wat te kiezen om niet mentaal aan een overkill van info ten onder te gaan.

Er zijn al minstens 30 kanalen op je tv. en dan nog zoveel pakketten. En er is zelfs nog één miljard uur beschikbaar per You Tube. voor iedere wereldbewoner apart minstens een kwarier. Wie wel nog boeken leest kan je tegenwoordig als een held(in) beschouwen. Boeken hebben zoveel kostbare informatie die door ons schaamteloos verwaarloosd dreigt te worden omdat dat alles vaak ongelezen blijft. We voelen ons zo geweldig omdat toen bijvoorbeeld nog geen internet en drones bestonden. Maar toch...

Kijk nog maar eens in de boekenkast naar je boekenvoorraad en je wordt weer eens verrast door alles wat je daar al bezit. Probeer maar eens uit het rijke verleden inspiratie te halen. 'Vroeger' is de basis geweest voor veel wat zich nu allemaal afspeelt. En daar hebben toen ook al knappe koppen over van alles nagedacht.

Soms hoeft het wiel echt niet opnieuw uitgevonden te worden. Allerlei oudere toekomstvisies kunnen heel gemakkelijk ook aan ons gedachtenleven van deze tegenwoordige tijd wel eens een heel positieve boost geven.