Van der Klein over 'depressieve zomer'

  "Het is zo'n depressieve zomer vandaag..." Hou op... Het regent douchegordijnen vol Van der Klein. Ik heb geen zin om daar doorheen te gaan. Waarom wordt de wereld tegenwoordig op zoveel plaatsen volledig overstroomd?

"De natuur probeert zichzelf schoon te houden maar overdrijft wel eens..." Misschien houden de mensen daardoor ook meer rekening met wat de natuur wil.

"Precies. De natuur wordt veel te vak genegeeerd. Denk maar aan de grond waarop Houston in Amerika is gebouwd. Compleet moerasgebied daar wat als buffer dient tussen de oceanen en het vaste land. Een hele stad op palen gebouwd ..." Kan wel zijn maar ondertussen drijven hele gezinnen daar in badkuipen door de straten. En over die moerasgrond heb ik niemand horen praten.

"Ja toch wel. Zelfs in het NOS Journaal." Zoiets gebeurt toch niet zomaar? Misschien was er verder geen ruimte voor een stad beschikbaar.

"Volgens mij werd die bouw uit de losse pols gerealiseerd. in de trant van: we-doen-maar-wat-en-zien-verder-wel. Net zoals Los Angelos op een gebied met aardbevingen is gebouwd. En Napels vlak bij Pompeï is gevestigd in de buurt van een wilde vulkaan als de Vesuvius. Er is nog niets gebeurd maar de Vesuvius is geen dode vulkaan." Soms zijn mensen te optimistisch als ze ergens een stad stichten. Kennelijk denken ze dat ze het risico best aankunnen.

"in de meeste gevallen gaat het jaren goed..." Vroeger kende ik iemand die over heel veel kapitaal beschikte. Hij liet zijn investeringen ook door een vriend van ons beiden beheren. Toen hij een boek las over de voorspellingen van de beroemde helderziende Edgar Cayce die treffend juist medische diagnoses gaf over mensen die hij helemaal niet kende was hij diep onder de indruk. Bij de voorspellingen over het lot van de aarde las hij dat Cayce de stijging van het waterpeil van de oceanen voorspelde waarbij een deel van de kust van Amerika zou afbreken en in de zee verzinken... Midden in de nacht belde hij mijn vriend en gaf hem opdracht onmiddellijk zijn hele kapitaal totaal onders te investeren...

"Geen halve maatregelen... Haha... En bleek de nieuwe koers dat toen allemaal waard?" Toen niet. Er gebeurde gewoon niets. Wij moesten er om lachen maar nu zouden deze voorspellingen wel eens veelzeggend kunnen zijn. Volgens Eskimo's die al generaties lang in iglo's leven en alles weten van de sterren is de stand van de aarde ten opzichte van de sterren veranderd. Zij hebben er een brief over aan de NASA geschreven en zeggen dat zij nu het weer niet meer goed kunnen voorspellen.

"Het is mij een ijsbeer te veel vandaag Baruch. Wat een mogelijk drama weer. Laten we liever wat drinken... " Yes. Er komt tenminste en hoe dan ook voldoende heerlijk helder water uit de kraan. Dus... Wat vind je van iets als yogathee om in de sfeer te blijven?