On speaking terms

  "Gisteravond de hele avond met Ella aan de phone gehangen..." En nu met mij zolang ik nog verbinding heb. Bedoel je haar van Sugar Daddy? Die stroblonde adembenemende kleine Ella? ...

"Ze is een schat hoor maar ze wil ook wel eens even wat kwijt. Het is tegenwoordig maar erg wat bepaalde heren dames aandoen." Vind je dat lieverd? Wij mannen doen heus ons beste best.

"Maar dat vind ik toch: ja. Mannen spreken af met een dame te gaan eten en dan blijkt dat ze opeens zelf eerst willen worden opgehaald en niets anders in huis hebben dan thee. " Thee?

"Ja. Alleen maar thee en dan proberen iemand richting slaapkamer te duwen." Nouja zeg... Die dingen gebeuren. Het eh... ligt binnen de mogelijkheden.

"Mogelijkheden? Mogelijkheden: helemaal niet. Ella zegt natuurlijk dat ze iemand eerst wat beter wii leren kennen. "Aha..

"En als zij hem uitnodigt om bij haar te komen eten heeft hij de hele dag hoofdpijn gehad en belt op het laatste moment af. Terwijl zij zoveel moeite heeft gedaan voor boodschappen en om eten te koken." Hmm... Hij heeft natuurlijk een reden. Overwerk of een nieuwe investeerder.

"Een reden heeft hij zeker. Ja.  Een stomme reden. En zij wordt er gek van..." Laat me raden: 'Zijn oudste zoontje thuis heeft juist die dag zijn zwemdiploma gehaald... Of bij de baby zijn net de eerste voortandjes doorgebroken en dat moet gevierd worden. Dat gaat vóór.

"Dus je bent vast wel uit ervaring die soort situaties tegengekomen. Bij jou - waar zit je nu?- je bent toch in Spanje geloof ik... Daar kom je ook van die verschrikkelijk schrijnend onbeleefde mannen tegen?" Zekers. We spreken natuurlijk van een situatie van koop en verkoop. Van op de markt zijn en iets aanbieden wat kan worden aangeschaft... En als er niet meer is: is het op. En op is op.

"Daar gaat het bij haar niet om. Voor Ella is het echt veel méér... Voor haar betekent het heel veel. Zij doet haar uiterste best. En ze moet er ook zeker van zijn dat hij het méént met haar. Het doet haar erg veel pijn als ze zo teleurgsteld wordt." Ik geef graag toe dat er vrouwen zijn die het echt menen hoor. Zij zorgen er ook voor dat ze op het juiste moment met hun schoonheid de juiste rijke man hebben ingepalmd. Soms komen ze ook heel ver. In Spanje zijn enkele dames glansrijk op die manier van model tot barones geraakt.

"Ze deden het misschien ook wel uit liefde. Dat kan dan misschien zo lopen toch? " Mogelijk. Zo is er één van die dames in het bezit van een echte Picasso gekomen die onlangs voor 18 miljoen of zoiets door haar werd geveild.

"Misschien moest dat en hield ze wel van die man maar was ze niet zo op kunst? " Ook dat sluit ik niet uit. Ze heeft alleen verklaard dat ze financieel wel gedwongen was tot verkoop. Ze had namelijk gebrek aan cash. Ja... Cash... Mijn telefoon loopt leeg. Bye bye...

"Tot snel goede vriend!"

... PHIA BARUCH ...

FOTO: ERNST DE VOGEL