Van der Klein keurt de wijn

  "Op de drempel van het nieuwe jaar kan ik net zo makkelijk een colbertje als een trui aantrekken. Het is eenvoudig een kwestie van temperatuur wat ik kies." Dat wordt dus meestal een jasje Van der Klein want jij hebt nogal wat spul in je zakken...

"Ik geef toe dat ik nog steeds graag leef met een ouderwetse agenda. Dat geeft mij stabiliteit." Zozo... Als je die agenda dan maar goed bijhoudt want daar twijfel ik soms even aan.

"Het kan fragmentarisch wel eens voorkomen dat ik héél even vergeet in mijn agenda te kijken maar verder hoef je daar nooit aan te twijfelen. Ik neem mijn agenda heel serieus en een pak dragen is voor iedere man soms noodzakelijk. Maar ik voel me ook zo prima in vrijetijdskleding Baruch. Het valt mij op dat tegenwoordig voor de man qua kleding alles kan." Dat heb je dus al ontdekt? Niet helemaal waar hoor. Stel je voor: anders raakt ook voor de man de mode uit-de-mode. iedere tijd heeft zijn eigen 'geest'. En zonder gekheid: mannen dragen toch ook geen maliënkolder meer? Of een musketiershoed?

"Nee... Dat zou niet episch zijn. Hoewel het in sommige Amerikaanse steden voor bepaalde mensen best een nuttige wapenrusting zou zijn..." Wat bedoel je? Heb je het soms over de ghetto's in bepaalde Amerikaanse steden?

"Niet direct over de ghetto's al hebben die wel de naam hoewel ze misschien wel veiliger zijn dan sommige middle class blanke buurten." Gaat het je dan om figuren die andere mensen vreselijk hard aanpakken omdat die anderen volgens hun te rijk zijn of te vrij in hun levensstijl?

"Ook niet. Ik heb het specifiek over die oer-conservatieve types die hun kinderen al vanaf hun 4de of 5de jaar leren met geweren te schieten. Deze mensen zijn er namelijk diep van overtuigd dat dit de enige manier van Amerika is om zich tegen de rest van de wereld te verdedigen." Wat zou de rest van de wereld Amerika dan willen aandoen?

"Niets. Helemaal totaal niets maar in de verbeelding van deze oer-conservatieve mensen zijn zij wel van plan hun aan te vallen." Weet je zeker dat die figuren niet in de war zijn met hun laatste computergame?

"Was het maar waar. Er staat daar in de grondwet dat iedere Amerikaan het recht heeft een wapen te dragen. Daarom sterven daar jaarlijks zoveel mensen door hun eigen wapens..." Het is inderdaad heel erg als mensen liever vechten dan de dialoog aan te gaan. Het is ook de donkere kant van één van die grote naties die heel veel van hun beste zonen aan ons land heeft geofferd om ons in de Tweede Wereldoorlog te bevrijden. Laten we dat nooit vergeten... "

"Accoord. Daar was veel moed voor nodig... Alle respect daarvoor. Jij hebt veel zelf van die tijd meegemaakt. Laten we daarom ook deze Helden van Toen bij de jaarwisseling niet vergeten want het is een voorrecht ook voor ons om -mede door hun- hier in onze tijd deel uit te mogen maken van dit mooie land. Er zijn overal Goede Mensen. Zullen we daar op drinken? ... "

HEEL GRAAG!...LECHAIM VAN DER KLEIN EN PROEF DE HEERLIJKE WIJN... AAN IEDEREEN OM ONS HEEN EN VER WEG WENSEN WIJ GEZONDHEID EN VEEL LIEFDE EN ALLE GELUK VAN DE WERELD TOE. OOK IN 2018: LECHAIM ... OP HET LEVEN!

...VAN DER KLEIN KEURT DE WIJN...

... LECHAIM VOOR IEDEREEN  ... OP HET LEVEN!...