Van der Klein gaat in vredesnaam op vintage

  "Je hébt een mobieltje en je hébt het niet. Nee... Dat kan toch niet Baruch. Ik probeer je op een vetcoole modern-literaire wijze te verklaren dat je soms wel een mobieltje bezit maar dat het feitelijk niet meetelt want zo'n mobiel is al weer uit." Hmm... Is dat literair? Of meer een staaltje van iets te vroegtijdige waarheidsvinding van jou.... want ik zie dagelijks nog types die er als een bezetene mee bezig zijn. Soms houden ze volgens eigen zeggen nog méér van die mobiel dan van hun geliefde...

"Dat is ook waar. Waarom niet? Toch houden onze invloedrijke en bijdehandte hipsters en de very smart serious boys - met lang haar en knotje op de kruin- de mobiel al lang weer voor gezien. Zij kijken alweer enigszins meewarig naar de vintage-gebruikers die digi-bekeken al achter lopen." ...O hemel... Dat geldt zeker voor mij. Wat loop ik dan achter. De mobiel zit wat mij betreft zelfs nog propvol onontdekte geheimen... Ik vraag ook steeds mensen om raad. Wat willen ze dan nu weer nog nieuwer invoeren?

"De nieuwe trand is inmiddels anti-mobiel maar pro-app. Daarvoor hoor je nu een soort computertje mee te dragen. Wel zit er nog een telefoonfunctie op maar dat is nu eenmaal onontkoombaar voor de verouderde communicatie-stijl." Zal wel. Ik krijg constant van die vermoeiende berichten. Bijvoorbeeld dat tv-kijken helemaal uit is maar er zijn nog honderd-duizenden mensen die het wél doen. En dan hoor ik er steeds arro bij verkondigen dat tv voor jongeren totáál passé is. Totáál ... (Duidelijke boodschap doorklinkend: Beetje suf van jou... maar goed, wat wil je op Die Leeftijd. In De Hoek JIJ... )

"Het is volkomen logisch dat jongeren bijna geen tv kijken. Hun mentale stijl is totaal anders gefocust. Hoe kun je daar dan tijd voor maken? Als je jong bent ga je veel en soms laat uit. Je bent aan het avonturen of daten. Je zit in clubs, verenigingen of volgt cursussen of specialiseert je in een bepaalde richting. Je leert een vak en naast je werk heb je het razend druk met sociale verplichtingen en van alles en nog wat. Je haalt het niet in je hoofd om tv te kijken. Dat laat je wel aan je ouders over... Tot je kinderen weer gaan kijken naar Pinkie-Winkie en Batman..." Maar Van der Klein... Zie jij hier een mogelijke #METOO-combinatie opdoemen? Wat voor duistere perspectieven kunnnen hier uit worden afgeleid?

"Hahaha... Je bent van-de-media dus inderdaad : er wordt Het Nodige afgefluisterd In Kringen over toestanden in kleedkamers wat daar 20 jaar geleden is gebeurd." Wat een pech. 20 Jaar geleden... Kan daar nog een rechtszaak over worden gevoerd? Zijn er al getuigen?

"Dat had je gedroomd Baruch maar in ieder geval is hun image grondig verpest.' Van Lala of van Batman? Na deze heerlijk-vreselijke ontdekking van jou hebben de deskundologen in talkshows weer een goeie reden voor een zeker 5 minuten durend diepgravend debat. Daar kan dan in columns klimaat-neutraal op worden doorgeborduurd.

"Vergeet vooral niet : om er daarna meteen uitgebreid op Twitter op los te gaan." Prima. Dan zijn we heel actueel en weten we van iedereen waar we staan Van der Klein. Behalve als Twitter ook al niet tot vintage is gecategoriseerd. Je kunt het je bijna niet voorstellen want dan is ook dat weer over en uit. Laten we nog maar iets heel erg lekkers bestellen. Voor jou is er als kleine troost alvast een heel interessant soort bier...