Pied De Poodle heeft dit standbeeld verdiend

Pied De Poodle heeft dit standbereld verdiend. Modeontwerper Don is art-director van een nieuw mega-project het plaatsen van een standbeeld voor Pied De Poodle. Samen met zijn mannequins eveneens zijn vriendinnen bestudeert hij de plek.

"Deze koningspoedel heeft zijn strepen verdiend,"zegt Don vol trots. "Het is alleen de vraag of dit grasperkje de juiste plek is om het beeld neer te zetten. Kunnen we hier genoeg gasten ontvangen voor de feestelijke opening straks? Ik verwacht een hoog percentage hondeliefhebbers met hele grote namen."

"Hij heeft in ieder geval een grote onderscheiding verdiend als Slimme Hond," knikt vriendin Appelonia bewonderend. "Weet je nog hoe hij de club van de verwende mensen toen beschermde?'

Don is van plan het beeld voor de opening met bloemenkransen te versieren want "het gaat hier om een prachtig en ontroerend hondenleven." Hij wil al bijna een paar tranen wegvegen als hij dat zegt maar stopt juist net op tijd want Pied De Poodle leeft nog dus dat is overdreven.

"Als ik geen toestemming krijg van de gemeente om het beeld hier te plaatsen moet het maar naar een rotonde verhuizen." zegt hij. "Ik ben niet zeker van de plek waar het publiek zich het beste in onze keuze voor dit beeld kan verplaatsen. Ik heb nog steeds de toestemming voor plaatsing niet binnen."

Vriendin Afra vindt dat Don zoals gewoonlijk weer héél moeilijk doet. "Je zat zelf in de schoonheidscommissie die het beeld moest beoordelen, waarschuwt ze hem droogjes.

"Dit voelt als een veilig te plaatsen standbeeld waardoor het zelfvertrouwen van iedereen die er naar kijkt toeneemt. Het is ook geen zwart-wit kwestie. Er is maar één bezwaar uit de hondenwereld binnengekomen. Toevallig is dat van een witte boxer die vindt dat de publieke opinie ten aanzien van de hondenwereld hier toch discriminerend wordt gemanipuleerd."

Don schudt zijn hoofd. "Dat is niet sociaal. En heel anti-systematisch. Pied Du Poodle staat daar ver boven als erudiete poedel. Hij heeft zijn plek volledig verdiend. Misschien kan er nog ergens een zeeheld plaats voor hem maken. Ik zal er nog eens naar informeren..."

ILLUSTRATIE: IVOR RAY