Trump en Amstelveen

  Ze beginnen beide met een A, maar daar houdt de vergelijking goeddeels op. Over Amerika en Amstelveen heb ik het. Van de VS wordt Biden nu vrijwel zeker president, maar ik heb hem eerlijk gezegd tijdens zijn campagne niet kunnen betrappen op één opmerking over het beleid, dat hij voornemens is te voeren.

Eigenlijk was zijn voornaamste punt, maar vooral dat van de kliek rondom hem, dat Trump weg moest. Dat noem ik een arm programma. Corona kwam voor hem min of meer als een zegen, want dat zou hij ook beter gaan regelen dan Trump. Die maakte inderdaad in het begin fouten, net als trouwens ons eigen RIVM (maar daar hoor je vrijwel niemand meer over).

Hoe de Democraten dat varkentje gaan wassen, vertelden zij er niet bij, maar zeker is dat het alsnog Trump in de schoenen wordt geschoven als het niet lukt. Maar hoe kom ik van dat verre Amerika bij Amstelveen?

Nou, omdat ik nogal wat verschillen en overeenkomsten zie in de politieke arena. De door velen verafschuwde Trump – want hoe dan ook Hillary moest het in 2016 worden – deed in elk geval veel van wat hij in zijn campagne had beloofd.

Kom daar eens om bij de gemiddelde politicus. Je kunt het met Trump eens zijn of niet, maar zelfs vijanden geven, zij het knarsetandend, in Nederland toe dat hij, vooral voorafgaande aan de coronacrisis, wel wat bereikte. En dat hij gelijk had toen hij Europa voorhield dat het zich aan afspraken over de NATO moest houden, in plaats van aan Sinterklaas Amerika overlaten het meeste te betalen.

Overigens bracht Trump het Midden-Oosten dichter bij vrede, begonnen tijdens zijn bewind geen nieuwe oorlogen, bloeide de economie als nooit tevoren en kwam hij in verzet tegen de heerschappij van China.

Zich terugtrekkend uit ‘Parijs’,(in Amstelveen in navolging van de landelijke regering nog altijd als opdracht gezien), zorgde hij dankzij kernenergie meer CO2-uitstoot te verminderen dan Europa.

ALOËVERA BLOEIEND IN DE HERFST ... ÉÉN BROK SCHOONHEID BEGINT OOK MET EEN A...

AUTEUR: JOHAN TH. BOS

AMSTELVEENBLOG