Redactionele Kanttekening Couturekrant

  Het voorjaar van 2021 brengt ons lenteweer en stormen zoals dat jaren eerder ook wel voorkwam maar ons toch dieper treft dan anders omdat wij door de lockdown in het algemeen meer met het weer geconfronteerd worden dan anders. De warmte van het vroegere sociale vrije leven missen we en ons hart gaat uit naar de mensen die nu in een diepe financiële crisis terecht komen.

De Couturekrant bestaat binnenkort 23 jaar en volgt een duidelijk bepaalde open koers waarin gastvrijheid wordt geboden aan ideeën, plannen, richtingen en organisaties waarvan wij denken dat zij iets goeds aan de wereld proberen te geven. Daar passen volgens de opvattingen van onze redactie ook zakelijke gedragingen en commercie bij maar Couturekrant is zelf niet gebaseerd op commercie en/of advertenties.

Onze artikelen komen van redacteuren of persberichten van mensen die zich inzetten voor iets wat hun emotioneel raakt of die geloven in een bepaald standpunt en daarmee soms een tegenwicht proberen te vormen tegen een merendeel van anders gerichte meer of minder traditionele opvattingen. Wij geloven zeer in individuele vrijheid.

Na het plaatsen van bepaalde artikelen krijgen wij vaak mooie reacties die ons helpen en een groot plezier doen. Soms blijkt dan ook een bepaald onbegrip voor het feit dat wij niet 'doorlinken'. Wij verwijzen altijd in onze artikelen naar een site in verband met het betreffende onderwerp die iemand desgewenst kan opzoeken door er heel simpel www. voor te zetten maar wij zijn dus geen medium voor NIET aan ons betaalde advertorials. Dat  beschouwen we als de keuze van de bezoeker zelf. 

Er zijn ook onderwerpen die tot grote polariteit bij grote groepen mensen leiden waarbij WIJ ons niet gerechtigd achten mensen te verzoeken een bepaalde keuze te maken. Er is een voorhoede van mensen die dat ook in de media heel graag en soms heel goed doen. Deze tijd vraagt veel van iedereen en er zijn gelukkig ook mensen die zich met grote en belangrijke zaken bezig houden die toekomstbepalend kunnen zijn voor nieuwe generaties.

Tijdens deze dagen voor de verkiezingen is Nederland totaal in de ban van het kinderachtige framen en drammen rond de lijstaanvoerders van de politieke partijen. Hun persoonlijk leven wordt met allerlei onbenullig opgefokt gepraat afgerekend door mensen die allerminst zelf tot de 'zogenaamd' onbesproken blaadjes behoren.

Door al die overmaat van aandacht is er dan geen schijn van belangstelling voor een man die tot nu brede generaties van christenen in de hele wereld heeft gesteund. Hij probeerde in 80 landen de levensvragen van zoveel mensen te beantwoorden en hun te begeleiden. Hij stond op de barricade en gaf raad via zijn oprechte christelijke visie aan de groten der aarde.

(Wij zijn redactioneel niet exclusief afgestemd op een bepaalde geloofsrichting want wij geloven in de vele goede mensen die hun uiterste best doen ook tegenover andere mensen die men overal in (al-dan-niet-geloofs)richtingen tegenkomt). 

De vermaarde evangelist Luis Palau stierf 86 jaar oud aan longkanker. Onze redacteur Stefan J. Bos heeft zich verdiept in zijn grote strijd voor verandering in onze wereld en vertelt het verhaal over zijn bewogen leven en zijn afscheid.