Phia Baruch: Niet begrepen

  Hoe gaat het met jou schatje? We hebben elkaar veel te lang niet gezien...

"Met mij is alles best. Dat is inderdaad lang geleden. Goed dat je dat fotootje stuurde. Anders had ik je niet herkend. Maar ik dacht dat je er toen toch anders uitzag.

Het is een foto van een paar jaar terug. Ik had toen nog geen baard. Ik moest je wel bellen omdat ik vannacht zo fijn van je gedroomd heb. We waren samen in een groot bos. Je was aan het wandelen en je was de weg kwijt geraakt.

"Wat vreemd dat je dat nu droomde want het bos is nu totaal kaal en koud. Waarom zou ik daar trouwens naar toe zijn gegaan? Ik hou helemaal niet van lange wandeltochten."

Het was er zo mooi. Onze ontmoeting kwam op een veel hoger level. Je vroeg mij de weg en je keek mij zo lief aan... Ik ben ook nooit opgehouden met aan die ontmoeting van ons van toen te denken.

"Ontmoeting? Je was ergens waar ik op een vriend zat te wachten geloof ik... Dat kan ik me vaag herinneren tenminste. We spraken even over het verkeer en zo... "

We hadden de tijd van ons leven in mijn droom. Het was super alsof jij helemaal en voor altijd bij mij hoort. Nadat ik je ontmoette dacht ik er nog over om je bloemen te sturen maar het is er toen niet van gekomen. Bovendien ging je toen ook juist met vakantie.

"Ik begrijp het. Jammer dan maar ik ga nu even verder door als je het niet erg vindt."

Je had het altijd al verschrikkelijk druk maar het is juist onderzocht dat zoveel stress heel ongezond is. Je moet je meer ontspannen en daar kan ik voor zorgen. Kunnen we niet samen een dagje ergens ontstressen? En elkaar beter leren kenen?

"Waar héb je het over? Dat meen je toch niet..."

Ik kom je wel even met de auto ophalen schatje. Of is die man met dat rare haar nog zo vaak bij je? Ik had het kunnen weten... Je bent nog steeds bezig met je ex. Twee workaholics bij elkaar... Dat is zo on-romantisch. Hij steunt je vast niet zoals ik dat zou doen...

" Okay. Droom jij dan maar fijn verder over dat bos enzo maar ik moet nu de vaatwasser volladen. Goeiendag. "

Dáár gaat ze... Héél negatief. Zomaar na alle moeite die ik mij voor haar gaf is zij in een split second verdwenen. En ik heb haar nog wel op zo'n hoog niveau versierd want ik wilde er met haar gewoon helemaal voor gáán... Als ik mij dat voorneem heeft zoiets altijd impact. Zonder focussen op geil zijn want ik wil het beter doen dan al die andere suffe gasten. Maar hoe kun je je als man tegenwoordig nog op de kaart zetten? Dit schijnt ook weer helemaal fout te lopen. Zogenaamd dan. Wist ik maar wat er aan de hand was ... Zij negeert gewoon mijn gevoelens... Als man word je helaas tegenwoordig totaal niet serieus genomen.