Jamie Faber en Yvonne Coldewijer openen Nederlands mode Festival

 

altAMSTERDAM – Het Nederlands Mode Festival, dat op 21 tot 24 november voor het eerst in Amsterdam wordt gehouden, zal een speciaal eerbetoon brengen aan de nieuwe koningin. Dat heeft de organisatie laten weten. Verschillende talentvolle Nederlandse ontwerpers zullen op speciale wijze met een speciaal voor koningin Máxima ontworpen creatie hun eerbetoon brengen aan de nieuwe vorstin die de Nederlandse mode op een hoger niveau heeft gebracht.

Zo is ze als prinses in een jasje van een oude PTT-postzak verschenen en droeg zij als koningin tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander een jurk en cape in royal blue van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau. De robe met sleep en biais had een flinterdunne laag van chiffon, opengewerkte motieven en was rijkelijk geborduurd.

 

De koninklijk onderscheiden journalist Phia Baruch, de oudste modejournalist van Nederland en oprichter van de Nederlandse Vereniging van Modejournalisten, is adviseur van het Nederlands Mode Festival.

Het Nederlands Mode Festival wordt op 21 november ’s avonds in de P.C. Hooftstraat, de meest exclusieve winkelstraat van Nederland, feestelijk geopend door de bekende styliste Jamie Faber. Faber (vriendin van zanger Dean Saunders) zal tijdens de opening worden bijgestaan door Yvonne Coldeweijer (actrice/zangers/presentatrice).

Tijdens de opening wordt het 5-jarig bestaan van de P.C. Hooftstraat Awards gevierd en zal de mooiste etalage van het jaar worden onderscheiden.

Naast Haute Couture zal het Nederlands Mode Festival in verschillende winkels en op verrassende locaties in de hoofdstad aandacht besteden aan kindermode, duurzame mode tijdens de Dutch Fashion Fair en is er aandacht voor mode voor dames met een maatje meer.

Het Nederlands Mode Festival is een initiatief van de Floating Fashion Week. Amsterdam had in mei dit jaar een wereldprimeur aangezien de eerste modeweek op het water werd gerealiseerd.

De Floating Fashion Week werd op 21 mei door couturier Sheila de Vries, werkzaam voor prinses Beatrix, op de 400-jarige Amsterdamse grachten geopend en werd in september bekroond met de Nationale Innovatieprijs. De landelijke bekende architect prof. Cees Dam is beschermheer van de Floating Fashion Week.