Michael Van der Meide: Duurzame mode sinds 2004

  ROTTERDAM - Zijn nieuwe collectie omschrijft Michael Van der Meide als Bitterzoete manische natuur... Haute Couture 2023. Hij heeft met zijn team heel hard gewerkt om een collectie met 12 looks te kunnen presenteren.
Waarom 12?
"Daarmee maak ik mijn visie duidelijk: Een twaalf look collectie bevat één voor elke maand van 2023. Elke look heeft zijn eigen stemming en neemt je mee op een visuele reis in mijn manische geest."

Dat klinkt heftig... "Toch niet. Met deze opzet heb ik namelijk een bepaalde missie ,"reageert de ontwerper. "Daarmee wil ik samen met mijn Team het taboe rond bi-polaire stoornis en andere mentale gezondheidsproblemen doorbreken. Door hierover een dialoog te creëren en daarin mensen die hiermee worden geconfronteerd in verbinding met elkaar te brengen."

Het maken van deze nieuwe collectie is mogelijk gemaakt door een donatie van Stichting Droom en Daad. En zijn 'Open up' Jurk gemaakt voor Studio VollaersZwart met Eurovision 2021 in Rotterdam is aangekocht door het Museum Rotterdam om daar onderhouden en verzorgd te worden in de kostuumcollectie.

Michael Van der Meide kan het nauwelijks afwachten om zijn creatie de komende jaren in een tentoonstelling te zien verschijnen. "We kunnen niet trotser zijn en zien het als een kroon en erkenning op onze achttien jaar hard werken naast de mode-industrie."

CREATIE MICHAEL VAN DER MEIDE

MODEL: NATHALIA WOLFF

Ook de DI-RECT Leadzanger & Frontman Marcel Veenendaal, bekend door zijn prachtige stem en zijn optreden in Rotterdam Ahoy, weer veel ontwerpen van Michael Van der Meide.