Paul Schulten 40 jaar in het vak

   - c o u t u r e - Dit jaar zit Paul Schulten veertig jaar in het vak. Een bewonderenswaardige prestatie vooral na de zorgelijke coronajaren want in Nederland stoppen veel ontwerpers veelal voor de helft van dit langdurige traject. Niet zo verbazingwekkend.  Er is daarvoor heel wat uithoudingsvermogen nodig naast zakelijk inzicht en de onmisbare hulp van een heel team.

De couturier bedankt daarom ook voorafgaande aan elke show de leden van het team dat het hem mogelijk maakte zijn nieuwe collectie te presenteren waaronder ook het prestigieuze Okurahotel dat veel bekendheid heeft verworven door de verschillende restauranten en andere faciliteiten.

Op zondag 26 maart 2023 showde hij in de Grand Ballroom van Hotel Okura zijn Haute Couture collectie samen met de presentatie van de “Ready to Wear” collectie voor voorjaar / zomer 2023. Bij zijn introductie liet Schulten weten dat de show uit drie verschillende gedeeltes bestond. Hij begon met het tonen van bedrijfskleding. Het maken daarvan is een specialisme van hem. 

In het tweede gedeelte presenteerde hij een ready-to-wear collectie waarbij hij eveneens uitging van een milieubewuste stoffenkeuze. "Het maakproces is voor ons heel belangrijk," zei hij. "Daarbij richten wij ons ook op de communicatie met de natuur en fabrikanten met een brede ervaring en gegarandeerde soepele werkwijze."

De Ready to Wear modellen zijn afgeleid van de Haute Couture modellen en hebben dan ook dezelfde signatuur als de Haute Couture. Het maatbereik is vanaf maat 38 tot en met maat 48/50. Zijn jarenlange ervaring in de Haute Couture én de Confectie industrie heeft Paul Schulten verwerkt in zijn pasvorm en belijning van de “Ready to Wear collectie”, die daardoor technisch perfect, flatteus en comfortabel is.

Zijn Haute Couturelijn omvat elegante lange avondjaponnen in bekoorlijke poedertinen. Van zuiver zijde met een rok in een slankmakende belijning en geborduurde top. Bijvoorbeeld van lila Satin Duchese geborduurd met kristal. Of een zuiver zijden jersey mintblauwe galajurk geborduurd met wit kristal. Onvergetelijk is een zuiver zijden creatie uitgevoerd in lichtgrijs die met avondstola van matching materiaal in grijs en bleek roze de show steelt.

Voor zover mogelijk dan want de bruidsjurk als finale met kanten top met de hand geborduurd met kristal en citrien op vanille gekleurde lange rok met royale sluier en geborduurde haarkam is ook weer helemáál geweldig.

CREATIES PAUL SCHULTEN: FLATTEUS, COMFORTABEL EN TECHNISCH PERFECT

BEKOORLIJKE POEDERTINTEN VOOR AVONDMODE MET GEBORDUURDE TOP...

FOTO: SYDNEY KORSSE