Melissa Oehlers van GHIMELLS bijzondere ontwerpster

ROTTERDAM - Ons land heeft volop modetalent maar lang niet iedereen weet daar zo mooi vorm aan te geven als de bescheiden jonge Melissa Oehlers van modehuis GHIMELLS. Voordat je ergens bent in de fashionworld zijn er wel heel wat moeilijkheden die je moet overwinnen. Melissa Oehlers is een Nederlandse mode ontwerpster van Surinaamse afkomst die er in is geslaagd zich eigenaar van het modehuis GHIMELLS te kunnen noemen. De knappe slanke Rotterdamse wist al jong dat ze een eigen bedrijf wilde beginnen. Ze begon haar carrière in de beauty-industrie. Samen met haar moeder opende ze in 2002 een beautysalon. 

Ondertussen ontwikkelde Melissa zich ook in visagie en hairstyling en volgde ze de opleiding bij de school van Mieke Petiet. Daar groeide haar passie voor mode. Melissa besloot daarom de Fashion en Design opleiding bij Academie Artemis te gaan doen. Het was hard werken geblazen voor Melissa die op verschillende terreinen haar vakkennis ontwikkelde. Zij doet ook niets liever dan haar kennis benutten om de schoonheid en de charme van haar klanten te benadrukken. Het begon allemaal met de naam GHIMELLS. Bedacht door de combinatie van haar eigen naam en die van haar zus Ghitana. Haar oprechte belangstelling ging van jongs af aan al uit naar de manier waarop zijzelf en andere vrouwen -haar zusters- zich het mooiste kunnen presenteren.
Melissa vindt elke vrouw een ‘queen’: speciaal, uniek en mooi. Dat zie je terug in haar Haute Couture Collectie. Ze beschrijft haar collectie als vrouwelijk, elegant, chique met een vleugje sexy. In de ontwerpen van GHIMELLS zien we veel details en zachte, soepel vallende stoffen om de vrouwelijke vormen te accentueren. GHIMELLS wordt vaak gedragen door bekende Nederlanders zoals Kim Kötter, Hind Laroussi, Chimene van Oosterhout, Carolien Spoor en Laura Ponticorvo.

Ook heeft GHIMELLS speciaal voor de openingshow een collectie ontworpen voor de Coiffure Awards 2014.