Classic Punk bij Peter Rommers Couture

AMSTERDAM - De nieuwe herft- en wintercollectie 2015/2016 van modeontwerper Peter Rommers is bestemd voor de vrouw die een speelse look door een spannende mix van materialen waardeert. Dat kan door een combi van Rommers van wol en zijde of tule en neopreen. Aangevuld met intrigerende openingen in tops of Schotse ruiten met hier en daar een asymmetrisch accent. Dan krijg je een klassieke collectie met punk-invloeden. Deze punky elementen geven Rommers’ ontwerpen een eigenwijze uitstraling.
Zijn nieuwe wintercollectie is heel draagbaar en representatief. Hij straalt daarmee vernieuwing uit gebaseerd op zijn langdurige ervaring en zorgvuldig geselekteerde stofkeuze. Rommers’ kracht is dat hij in staat is hele garderobes te ontwerpen bestaande uit op zichzelf staande stuks met een duidelijk eigen signatuur die onderling toch (of juist) zeer goed te combineren zijn.

Zijn ervaring als stylist. Deze kennis van zaken die hij jaren geleden bij enkele grote internationale modemerken heeft opgedaan, wordt in de presentatie van deze collectie onderstreept. De neopreen jas, mooi gevoerd met dezelfde wollen ruit als het pakje eronder, krijgt een sjieke uitstraling in combinatie met de (torenhoge) veterlaarsjes van Gucci. 

Diezelfde jas ziet er totaal anders uit met de Balanciaga enkellaarsjes, jeugdig en nonchalant. Laag uitgesneden sexy cocktailjurkjes worden dagjurkjes door een zijden blouse of tule top eronder te dragen. Alles kan en biedt eveneens de mogelijkheid tot directe verandering naar aanleiding van de gewenste look..
Een wollen avondrok met leren gilet wordt met stoere enkelboots bijvoorbeeld een hipster-outfit. Zeer draagbaar en comfortabel zijn enkele wollen-denim jurkjes met een fraaie belijning of speels tegen-gevoerd accent. Ook in deze collectie ontbreekt het zakelijk pak niet. Deze keer bestaande uit een perfect op ruit gesneden colbert, enkellang smalle pantalon en wijd-klokkende mantel.

De must-have van dit seizoen is Peter Rommers’ cape. Verrassend door de pasvorm en de mouwen die er in zitten. Staat supergaaf. Geshowd in blauw/zwartcombinatie. Uiteraard ook in allerlei andere kleuren/materiaalcombinaties mogelijk. Dat is (ook) het voordeel van couture.  

AUTEUR: HANS HINSSEN 

FOTO: ANNELIES DAMEN