David Paulus onderscheiden door gevolmachtigde Minister van Curacao

  Een eervol moment brak onlangs aan voor de ondernemende modeontwerper David Paulus toen hem door de gevolmachtigde minister van Curacao mevrouw Marvelyne F. Wiels een onderscheiding werd verleend. De Nederlandse fashiondesigner David Paulus werd geboren op Curaçao en verhuisde in zijn jeugd naar Nederland.

Mevrouw Wiels (sinds medio 2013 gevolmachtigd minister van Curaçao) motiveerde haar onderscheiding met de uitspraak: "U krijgt deze onderscheiding naar aanleiding van uw bijdrage aan het versterken van een positief imago van Curaçao..."

Dat is niet gering. David Paulus, die juist onlangs zijn Tableau Vivant (fashion Presentation) hield tijdens de Parijse Fashion Week heeft zijn welverdiende onderscheiding uiteraard met veel blijdschap in ontvangst genomen. Hij verzorgde toen juist samen met andere jonge Nederlandse ontwerptalenten een boeiende modepresentatie in de mooie locatie van de Atelier Néerlandais in Parijs.

Deze nieuwe generatie modetalenten is er zich namelijk volledig van bewust dat mode maken op hoog niveau ook een vorm van art is. David Paulus noemt zijn manier van werken ook graag Art Couture. Maar hij doet veel meer. Net als anderen van de nieuwe generatie.

Naast zijn soms theatrale creaties getoond in diverse sprookjesachtige couturecollecties danst hij bijvoorbeeld graag of werkt hij als sportinstructeur. De nieuwe generatie modemakers werkt bevlogen aan nieuwe collecties maar staat met twee benen op de grond en heeft veel jobs daarnaast. Dat is nodig in een klein land.
Dat betekent dat hun focus eerder op schoonheid en vakkennis gericht is dan op commercie.

Helemaal van deze tijd is ook David Paulus. Behorend tot de generatie waarin avant garde jongeren wereldburgers zijn. Zij zijn mobiel en reizen over de hele wereld en willen van alles op de hoogte blijven. Maar zij zullen er ook niet tegen opzien naast hun ambachtelijke creativiteit met totaal andere bijkomende jobs hun basisinkomen te verdienen.

Het gaat om een nieuwe frisse generatie die aanpakt en bewust zoekt naar levensinhoud. Met oog en oor voor de levensstijl van andersdenkenden of voor groepen met een andere sociale code. Zij verwerpen leegheid en vijandigheid en denken na. En delen hun ideeën graag met anderen.