Addy van den Krommenacker

altAddy Van Den Krommenacker brengt glamourvolle couture
De Brabantse Addy Van Den Krommenacker brengt het warme Zuiden tot groot enthousiasme met zijn glamourvolle couture.

 

Hij begon zijn carrière in de modewereld in 1970 als verkoper en later als inkoper bij de toen in de Verwerstraat te 's-Hertogenbosch gevestigde 'Tik-Tak boetiek'.

 

In 1980 startte hij zijn eigen kledingzaak met Haute couture van Gucci, Versace, Ralph Lauren en Dolce & Gabbana.

De presentatie van zijn collectie is jaarlijks een boeiend mode-evenement. De couture wordt in Italië gemaakt, bij verschillende ateliers die ook werken voor Calvin Klein, Gianfranco Ferré, Armani Privé en Roberto Cavalli.

Zijn collectie bestaat naast avondkleding ook uit een dag- en tricotcollectie. In 2007 werd Addy door de organisatie van AltaModa uitgenodigd om zijn collectie tijdens de Haute Couture fashionweek in Rome te tonen.

In september 2007 mocht hij de 'look of the year' award voor beste buitenlandse bijdrage aan de haute couture in ontvangst nemen in Taormina, Sicilië.

In december 2008 kreeg Van Den Krommenacker de Society Award, zijn eerste Nederlandse onderscheiding. Hij kreeg de prijs uit handen van actrice Jette Van Der Meij.

In het najaar van 2008 zat Addy in de Jury naast Tyra Banks bij het tv programma America's Next Top Model en werd Addy's collectie getoond tijdens de final runway show voor de finale uitzending van ANTM. Voor de finale uitzending kleedde hij ook presentatrice en topmodel Tyra Banks. Het tv programma is wereldwijd uitgezonden in 130 landen.

Op 17 augustus 2009 ontving hij tijdens het jaarlijks terugkerende gala "Premio Posidone D’argento" in Sicilië zijn derde Italiaanse prijs vanwege zijn verfrissende visie op couture, zijn kleur- en stoffengebruik en zijn ‘Made in Italy’ concept.

Addy ontwierp de trouwjurk voor Henriëtte de Nijs (Rob de Nijs),Truus van Gaal ( Louis van Gaal) en Stephanie Rijkaard( Frank Rijkaard). Yolanthe Cabau van Kasbergen( Wesley Sneijder) droeg op haar eerste huwelijksavond een zalmroze pailletten jurk van Addy.

In september 2007 presenteerde hij zijn eerste Prêt- á- Porter collectie in zijn showroom aan de Via Visconti di Modrone te Milaan. Anno 2010 wordt deze collectie onder andere verkocht in Istanbul, Dubai, Kazachstan, Zürich, Duitsland en Rusland.

Op 15 mei 2010 kreeg Van Den Krommenacker uit handen van zijn muze Sandra Reemer de Fashion Museum Award in Amsterdam. De onderscheiding werd toegekend door het Fashion Museum|Nederlands Modemuseum. Op 2 april 2011 werd Addy van den Krommenacker gelauwerd met de titel Dutch Designer of the Year 2011. De bijbehorende onderscheiding werd uitgereikt door RTL-presentatrice Pernille La Lau.