Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Canal Catwalk eert Nederlandse Mode

 

altAMSTERDAM - De Canal Catwalk, de modeshow op de Amsterdamse grachten, is dit jaar gestart bij Hotel Pulitzer met een speciale rondvaartboot van de Amsterdamse rederij Canal Company. Volgend jaar moet het initiatief uitgroeien tot een botenparade met de medewerking van meerdere (inter)nationaal bekende mode-ontwerpers. De talentvolle ontwerper Sepehr Maghsoudi showde in de stralende zon zijn artistieke creaties aan een zeer enthousiast publiek. 

 

Karen van der Zanden, Commercieel Directeur van Canal Company: “Over deze samenwerking met de organisatie van de Dutch Fashion Day waren we direct enthousiast! Met Canal Catwalk dragen wij graag op een unieke manier bij aan de Nederlandse Fashion industrie.”

De Dutch Fashion Day is vorig jaar in het leven geroepen om de Nederlandse mode te eren met een eigen feestdag. Dit jaar is deze speciale dag afgesloten met het jubileum van de Dutch Model Awards.

Deze vakprijs voor topmodellen bestond op 21 mei precies 5 jaar. Sylvie van der Vaart werd uitgeroepen tot winnares van de Lifetime Achievement Award 2012. Onder andere Doutzen Kroes, Frederique van der Wal en Daphne Deckers werden in het verleden onderscheiden met een Dutch Model Award.

De jury van de Dutch Model Awards en de Dutch Designer of the Year staat onder leiding van de koninklijk onderscheiden uitgever Phia Baruch. Baruch is oprichter van de Nederlandse Vereniging van Modejournalisten.