Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Paul Schulten verrast in ‘Masters in Fashion’

 

altDe Amsterdam Fashion Week lanceerde vandaag de serie ‘Masters in Fashion’ met een lezing van couturier Paul Schulten. De couturier maakte vandaag het publiek deelgenoot van zijn kinderdroom ooit modeontwerper te worden. Hij vertelde over diverse facetten van zijn opleiding en hoe verschillende banen hem tot zelfstandigheid leidden. Uiteraard kwam hierbij ook zijn bewondering en vriendschap voor zijn grote leermeester Edgar Vos ter sprake. 

Deze Nederlandse modekoning haalde Paul Schulten als zijn rechterhand binnen en liet hem bij leven zijn modehuis na. Paul Schulten hield zijn presentatie in de Raadszaal van hotel Sofitel Legend The Grand, de zaal waarin Koningin Beatrix in het huwelijk trad met Prins Claus. In deze bijzondere ambiance wist Paul Schulten veel aanwezigen te verrassen door zijn specifieke visie en verhalen over het mode-ambacht.

Door zijn passie en zijn vele activiteiten daarmee samenhangend kreeg menig toehoorder een nog onbekende kant van de couturier te horen. Paul had ook één van zijn modellen voor deze gelegenheid gekleed. Het alom befaamde knappe model Manuela Loth klom graag voor hem het podium op waarna de couturier op basis van haar kleding kon toelichten welke technieken waren gebruikt om materialen te bewerken tot het eindresultaat.

Na afloop ontstond er een interessante interactie met het publiek. Het waren niet alleen cliënten die het vakmanschap van Meester Schulten bewonderen maar ook bezoekers van de lezing die niet eerder met hem en zijn werk hadden kennisgemaakt waardeerden de openheid waarmee de couturier het mode-ambacht in de schijnwerpers zette. Het was dan ook een zeer interessante lezing.

De serie ‘Masters in Fashion’ is een mooi initiatief om het werk van bekende couturiers op een hun waardige wijze nader te belichten. Hiermee wil de Amsterdam Fashion Week een positieve bijdrage leveren aan de reputatie van het mode-ambacht. Nederland heeft veel modetalent voortgebracht en het is dan ook niet voor niets dat de Nederlandse academies internationaal in hoog aanzien staan.

Amsterdam Fashion Week is hier trots op en wil dit ambacht dan ook onder het grote publiek en met name bij de next generation promoten.