Podcasts

PodCast 13
PodCast 12
PodCast 11
PodCast 10
PodCast 9
PodCast 8
PodCast 6
PodCast 5
PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Prachtig salontafelboek van Mart Visser

 

altAMSTERDAM - Van de hand van couturier Mart Visser verschijnt op 25 augustus een prachtig vormgegeven luxueus salontafelboek. Hij brengt daarin een overzicht van werk van 1992 tot nu. Zijn missie: vrouwen mooier maken. “Ik wil vrouwen op een voetstuk plaatsen, waardoor ik hun karakter met mijn creaties kan versterken.” Tijdens zijn coutureshows worden zijn collecties ook altijd door heel professionele en bekwame mannequins getoond.

Een show mogen lopen voor één van onze grote couturiers is sowieso hetzelfde als een heel voornaam professioneel naamkaartje mogen afgeven. 

Mart Visser die in 1992 zijn eerste collectie showde, staat bekend om zijn verfijnde en tijdloze signatuur. En nu, 40 collecties en ontelbare ontwerpen later, is zijn hele oeuvre samengebracht tot een heel erg mooi boek ter ere van het 20 jarig bestaan van Mart Visser Haute Couture.

Dit boek geeft een unieke inkijk in het creatieve proces welke vooraf gaat aan het ontwerpen. “Dit dagboek van mijn collecties is een kijkje in mijn ateliers, het volgen van onze handen en vooral mijn zoektocht naar het ultieme”. Afbeeldingen, teksten en al het andere inspiratiemateriaal wat gebruikt is voor de shows in de periode van 1992-2012 zijn hierin terug te vinden.

Het boek toont collecties, fotoshoots gerangschikt op datum en werpt een blik achter de schermen bij de shows en schept een duidelijk beeld van zijn handschrift. De kenmerkende signatuur van Mart Visser is onderscheidend en uiterst draagbaar. Zijn hang naar evergreens als little black dresses, meterswijde avondrobes en gemoulleerde eyecatchers is onmiskenbaar vertegenwoordigd. Alles is vormgegeven volgens zijn onwrikbare uitgangspunt waarmee hij vrouwen op een voetstuk plaatst.

Ook vind je persoonlijke teksten van onder andere Daphne Deckers, Simone Kleinsma en Janine Jansen daarin. Foto’s van ‘behind the scene’ en veel beelden van bekende modellen en andere bijzondere figuren waardoor hij je meeneemt in zijn persoonlijke creatieve leven.

Het boek zal exclusief verkrijgbaar zijn bij V&D (VD.nl) vanaf 25 augustus 2012.
Uitg. : Fontaine uitgevers bv / Vormgeving : Julian Schönfeld / Verk. € 39,99