Coutureshow Mart Visser in zachte zomertinten

Voor de zomer van 2015 presenteert Mart Visser een collectie haute couture in aangenaam zachte zomertinten. In zijn eigen salon in Amsterdam-Zuid applaudisseren de zorgvuldig geselecteerde gasten kritisch toekijkend vanaf lange stoelenrijen langs de wanden onverwacht vaak voor de voorbij komende creaties. Iedereen heeft vanavond duidelijk veel zin in een zomer waarbij je beauties zoals deze mannquins voorbij ziet flaneren in de verfijnde creaties die deze collectie kenmerkt.

Vooral de kleuren van zijn zomerse jurken en pakken brengen iedereen direct in een zonnige stemming. Bij dit mooi belijnde aqua pak van soepel denk je bijvoorbeeld onmiddellijk an een zonbeschenen zee in zuidelijke streken.
Dit is slechts één van de vele creaties uit een diverse collectie. Naast de lichaamsvolgende belijning brengt Mart Visser een kleine serie roze jurken in A-lijn. Dat is wel even wennen want lang niet iedereen staat zoiets. Je moet er wel een goed figuur voor hebben.
Het is weliswaar een hele mooie tint roze neigend naar licht zalmkleurig. En dan gedragen met een hele mooie roze enveloptas, een half ceintuurtje en soms een roze haarband. Het geheel oogt heel gedistingeerd. Zelfs de ballonrok komt in deze jurkenserie even terug. Naast mouwloze jurken, jurken met laag ingezette opstaande rolkraag van schouder tot schouder zijn er wijde mouwloze gewaden gedessineerd in brede kleurige banen.
Voor veel jurken en pakken zijn verschillende kwaliteiten zijde gebruikt. Elke creatie is weer anders en alle ontwerpen tonen ieder voor zich een duidelijke structuur.

Recht door zee figuurvolgend, A-lijn, kimonostijl of een pak met die zeventiger jaren pantalon met lange wijd uitlopende pijpen. Uitgevoerd In heldere hoofdkleuren als wit en geel versus paars met roze en hard koraal. In combinatie met haarbanden, pannekoekhoeden op één oor, pittige boxtasjes en af en toe een 'dikke' schakelketting die zorgen voor leuke details.