Art en couture ontmoeten elkaar bij Paul Schulten

AMSTERDAM - Het is steeds weer verrassend een geweldige show van een groot couturetalent als Paul Schulten in het bekende hoofdstedelijke Okurahotel mee te mogen maken. Iedereen kan er uiteraard 'best wel' goed uitzien in alle mogelijke streetwear maar couture dragen... Dat is toch iets héél anders. Kijk maar eens naar de najaarscollectie voor 2015 Proposition van Paul Schulten voor de vrouw die Haute Couture koestert en waardeert. Deze couturier brengt art en couture bij elkaar.

Haute Couture maken is zoals iedereen weet nu eenmaal een vorm van kunst. Het betekent kleding voor de cliënt maken op het hoogste niveau qua pasvorm en make. Iedere creatie is bovendien ook gericht op de persoonlijkheid van degene die het gaat dragen. .
Die zorgvuldige manier van werken die kenmerkend is voor Haute Couture keert overmijdelijk ook terug in de opening van de coutureshow van Paul Schulten. Daar toont hij met zijn Ready-to-Wearmodellen al een voorproefje van zijn vernieuwende couturecollectie.
Bij de presentatie van zijn hartveroverende gedessineerde blazers en losse jasjes in limited edition (maat 38 - 46) voor sportieve vrouwen gaat er al direct onder zijn vele gasten een golf van opwinding door de zaal.
Nagenoeg iedereen is compleet weg van zo'n smaakvolle blazer met een apart dessin. Vaak met een bijpassend slankmakend vest om je tijdens de afterparty je bij het skiën definitief het middelpunt van de aandacht te weten. Ook elders relaxed met jeans of sportmaillot te dragen en bovendien zeker weten dat niemand je vergeet als je voorbij gekomen bent. Zoiets unieks als dat jasje heeft men namelijk nog niet eerder gezien. En dan moet de coutureshow nog maar beginnen. Daarin treffen we de pure ongelooflijk mooie couture. Meer hierover in ons volgend artikel!
CREATIE: PAUL SCHULTEN ... FOTO: SYDNEY KORSSE