Mart Visser Couture met intrigerende belijning

  AMSTERDAM - De wintercollectie voor 2017 van Mart Visser Couture is gebaseerd op strakke lijnen en tegelijk op een oversized look. Hij werkt met nieuwe proporties door het strakke silhouet als basis te handhaven maar daar overheen plaatst hij graag maskerende versieringen bijvoorbeeld van grote of kleinere veren.

Bij een lange rok kan een strakke top worden gegarneerd met een wijd uitstaande partij lange veren. En de lengtelijnen van zijn concept worden soms vertaald in lange gekleurde plisséerokken.

De tegengestelden in zijn collectie zijn ook de glanzend gladde stoffen tegenover gestructureerde stoffen. Heel gewild zijn vast de lange heerlijke wintermantel met grote brede revérkraag en de klassieke lange mantel van prachtige wollen stof met grafische print.

Jurken voor overdag met een strategische cut out tonen op subtiele wijze de lijnen van het lichaam. Veel zwart en blauw in allerlei variaties voor middagjurken maar ook in shades of gold en grey doorlopend naar mat zilveren materialen en donkerbrons voor feestelijke momenten.

Elegante creaties van pure kwaliteitsstoffen als zuiver zijden taffeta, flinterdunne chiffon en satijnzijde zijn steeds weer terug te brengen tot een basis concept waaruit de couturier zijn collectie verder opbouwt.

Aan één kant is er de strakke vorm die dan verloopt naar het wijdere losse silhouet met aanhangende versiersels. Dat kunnen ook lange koorden zijn van dezelfde stof als de jurk. Geplaatst vanaf de schoudertop of zelfs als geheel alles overdekkend vanaf de hals over een nagenoeg onzichtbare basis waarbij iedereen natuurlijk ongelooflijk nieuwgierig elke beweging volgt.

Ook de verzorging van de nieuwe speelse haarlijn en beschaafde make-up van Team Vincent Langedijk en Carla Rep van het team mannequins mag als zeer geslaagd beschouwd worden.

FOTO: SYDNEY KORSSE