Monique Collignon: Cover Yourself in Style

  Monique Collignon heeft als designer ook nu weer het vak volledig in haar vingers. Ze is zeer fantasierijk en ervaren en staat met behoud van waardevolle tradities ook midden in haar eigen tijd. Dat is knap. Dit jaar brengt zij een uiterst vrouwelijke en krachtige collectie.

Voor deze herfst en de naderende winter verrast zij ons weer met veel 'never out of style items'. Deze stukken zijn complementair en vullen vorige collecties aan want : je vervangt niet, je vult aan!

"Slowfashion noem ik dat, vaak doe je na één of twee seizoenen je nog goede kleding alweer weg, omdat het 'uit de mode' is. Ik wil het gevoel en idee van slowfashion terugbrengen in mijn collecties”, aldus Monique Collignon.

De kwaliteit van de stoffen is luxe door de silk looks, crêpes, mooie bouclés, stretch satins en voiles, afgewisseld met fake fur en fake leather. Collignon werkt met stoffen die eco-vriendelijk en verantwoord zijn geproduceerd.

Zij neemt hierin als designer haar verantwoordelijkheid door gebruik te maken van sociaal actuele mogelijkheden. "Door op deze manier mijn bedrijf te leiden en mijn collecties te maken, creëer ik aandacht voor mens en milieu op alle vlakken. Consumenten dragen bij aan een beter en schoner milieu door ‘een Collignon’ te dragen”, concludeert de ontwerpster.

Het grootste gedeelte van de collectie, zo’n 70%, is gemaakt van Waste2Wear®. Een duurzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming met 'groene' oplossingen voor de textielindustrie door plastic flessen te recyclen en daarvan hoogwaardige stoffen te produceren. Eén kledingstuk is gemaakt van gemiddeld vijftien flesjes. In ieder item staat hoeveel plastic flessen er zijn gebruikt.

De pasvorm in combinatie met het sterke lijnenspel empoweren de vrouw. De items uit MC Collignon The Conscious Collection zijn eindeloos te combineren en geschikt voor elke gelegenheid: van zakelijk tot feestelijk.