Aziz Bekkaoui brengt modeshow op Utrechts station

  UTRECHT - De stad Amsterdam verleende Aziz Bekkaoui de Kunstprijs. Voor modemaker Aziz met zijn authentieke stijl bestaat vorm niet zonder inhoud en via zijn performancekunst kleedt hij ook graag de geest.

Kunst vraagt om inzicht en biedt ook uitzicht. Zo werd hij ook in Rotterdam bekend door zijn mode en kunst. Hij zette de stad daar op stelten door zijn expositie van melkleuren.

Ons agrarisch verleden werd in Rotterdam door de kunstenaar op een hoger level getild. Daar bracht Aziz ons met een grootse show rond melk via onze koelkast in contact met ons verleden, heden en toekomst.

Het is een bijzondere gave van kunstenaars dat zij de spotlights kunnen richten op een bepaald facet van alles wat er is. Door hun speciale blik daarop en de manier waarop zij daar vorm aangeven gaan wij eveneens zien wat voor moois er om ons heen is.

Deze keer richtte Aziz Bekkaoui zijn blik op de stad Utrecht. Hij gaf een unieke EVERY (WO)MAN MODESHOW in stationshal Utrecht. Bekkaoui werd hierbij geïnspireerd door de aanstaande voltooiing van de centrale trap.

Deze alles coördinerende centrale trap in de stationshal die binnenkort geopend zal worden vormde het unieke decor van de modeshow. Aziz Bekkaoui onderscheidt zich ook door zijn standpunt: kunst is niet neutraal. Hij schuwt het dan ook niet om stelling te nemen en met zijn werk een visie uit te dragen. 'Mode zonder ziel is alleen maar textiel,'zegt hij.

FOTO: PETER STIGTER