Edwin Oudshoorn Couture en House of Eléonore

  Fonkelende couturestukken verlicht door honderden kaarsen werden weerspiegeld in een vijver begroeid met Intense Blue siergras van Amigra. Op het druk bezochte Westergasterrein in Amsterdam toont Edwin Oudshoorn een onvergetelijke mooie show.

Filmische muziek en de geur van salie deden de gasten van de Amsterdam Dashion Week de kille industiële omgeving totaal vergeten.

In zijn collectie speelt hij transparante tule, fragiel kant en vloeiende zijden stoffen. Voor zijn nieuwe vormen in lagen benut hij architectonische vormen van gesteven katoen. Zijn adembenemende vormgeving wordt gecombineerd met borduursels van kralen, parels, pailletten en 3D-geprinte details.

Voor de edelmetalen en 3D-geprinte items van zilver en goud benaderde Edwin Oudshoorn opnieuw het juwelenhuis House of Eléonore. Samen met creatief directeur Ray Steele en goudsmid Digna Gorkovi ontwikkelde Oudshoorn een reeks elementen die in de collectie terugkeren.

Zijn sprookjesachtige ontwerpen hebben vaak vloeiende silhouetten met duizenden pailletten en Swarovski kristallen, allemaal één voor één op de betoverende stukken vastgezet, gecombineerd met meters tule, hand geverfde zijde en wol.

Onder het genot van een glas Cuvée 28+ van Rotari konden en wilden de gasten graag verdwalen in het sprookje van Oudshoorn...
.
FOTO: MELODY LIEFTINK