Edwin Oudshoorn Couture met WHITE

  De Nederlandse designer Edwin Oudshoorn (afkomstig uit Lisse) is een hard werkend ambachtsman op het terrein van de mode. We hebben slechts enkele modemakers in ons land die in hart en nieren vakmansen zijn en bovendien nog over een duidelijke eigen signatuur beschikken.

Zijn prachtige nieuwe collectie roept herinneringen wakker aan het werk van bekende klassieke schilders die aan hun belangrijke schepping een uitgebreide studie vooraf lieten gaan.

Na zijn show in Parijs vorig seizoen met een collectie geïnspireerd op de film ‘Death in Venice’, borduurt Edwin Oudshoorn nu letterlijk voort op dit thema. Je kunt zien hoe zijn creaties in verschillende fases van ontwikkeling worden uitgewerkt.  

Zijn studie in wit naar materiaal, vorm en gelaagdheid heeft geresulteerd in een collectie van elementen die los te dragen zijn, maar ook kunnen worden gecombineerd om nieuwe silhouetten te creëren.

Oudshoorn ontvangt zijn clientèle op afspraak in zijn salon aan de Overtoom in Amsterdam. Zijn werk is niet alleen op de catwalk, maar ook in verschillende musea en theaters te zien.
 

FOTO: MELODY LIEFTINK