Anbasja Blanken richtte eigen lijn op

  Een vastberaden Anbasja Blanken, geboren en getogen op Curaçao, verhuisde op dertienjarige leeftijd naar Nederland.Al jong een modefan besloot ze in deze richting haar passie voor mode te volgen. Zij deed verschillende modestudies waaronder een bachelor aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU).

Het was een buitekans toen zij onder meer de mogelijkheid kreeg om als ontwerp- en studio assistent bij het gerenommeerde modehuis Viktor & Rolf aan de slag te gaan.

In 2014 studeerde Anbasja af met haar collectie 'Shakhinah Glory'. Zij ging daardoor in een drukke tijd allerlei mooie opdrachten tegemoet.Haar ijver en inzet leidde tot deelname aan talloze mode-events.Ze werd finalist bij de 'Lichting' G-Star Award en werd gevraagd voor verschillende tentoonstellingen, waaronder de Modefabriek en de Campaign for Wool en voor MOAM Collective in 2015.

Haar harde werken leidde tot een presentatie in het Rijksmuseum. Gevolgd door de oprichting van haar eigen lijn 'Anbasja Blanken. ' Daarmee debuteerde zij begin vorig jaar op de Fashion Week.

Hierna besloot Blanken een tweede label op te zetten waar ze zich richt op één kledingstuk, de broek. ‘ALA BLANKA; luxury trousers for strong women’. Zomer vorig jaar verscheen de eerste lijn 'ALA BLANKA – Paradisea' tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week in Amsterdam.

Met als motto: “Wearing pants was never as ladylike as it is with Anbasja Blanken”. ( Wat een mooi commentaar!) 

In september 2016 ging ze de uitdaging aan om met denim te werken. In collaboratie met het Italiaanse ITV Denim won ze als ontwerper de Global Denim Award 2016. De jury zei over haar: “Anbasja Blanken transformed a workwear fabric into a world of couture.”

FOTO: SYDNEY KORSSE

CREATIE ANBASJA BLANKEN ZEER LADYLIKE...