Sheila de Vries slaat brug tussen Couture en Haute Jewellery

  AMSTERDAM- In de sfeervolle ambiance van het 150 jarige Amstel Hotel toonde couturier Sheila de Vries zondagmiddag haar voorjaar/zomer collectie 2017, met de juwelen collectie “Leaves.” Haar nieuwe couturelijn werd hier samen gepresenteerd met de nieuwe collectie “Leaves Dew Drops”van H.K.H. prinses Margarita de Bourbon de Parme. Deze juwelenlijn is ontwikkeld in samenwerking met Roëll Jewellery.

Op de zorgvuldig in de foyer klaar gezette rijen gouden stoelen namen ook enkele bevriende ambassadeurs en hun dames plaats samen met de zeer geïnteresseerde cliëntele. Ook was er een grote toeloop van nieuws- en persfotografen die graag deze show die toch een bijzonder tintje had wilden meemaken.

Sheila de Vries en prinses Margarita de Bourbon de Parme ontvingen cameramensen en fotografen uitgebreid en tamelijk langdurig op de statige trap in het midden van het chique Amstelhotel. Natuurlijk wilde iedereen alle 'íns en outs' ook over de kostbare heel fijnzinnig gemaakte juwelen weten.

Veel fotografen uit het buitenland lieten zich eveneens de kans niet ontgaan een prachtige coutureshow met sieraden met een vorstelijk tintje gemaakt zo snel mogelijk persklaar door te zenden aan de verschillende bladen en magazins.

De voorjaar/zomer collectie 2017 van Sheila de Vries is gebaseerd op de inspiratie die zij kreeg tijdens een onverwachte reis naar Venetië. Verrukt door de betoverende stoffen die Sheila daar vond maakte zij unieke en eenmalige creaties. Een fantastische aanvulling in iedere garderobe.

Tijdens de show wilden sommige bezoeksters al wel uit hun stoel springen om voor een korte cruise zo'n korte leren jas in zonnig geel of het verrukkelijke diepe blauw van de Middellandse zee te scoren. Wat vlot... wat goed...

Maar de show opende toch vooral met korte en langere zomermantels in zonnige roodachtige en lila tinten. Soms gecombineerd. Heel apart.

Wat viel meer erg op in de range unieke creaties uit deze show? Een warmrood kort jasje van glad leer met lange franje. Een korte zwart rok met top voor de dame met het volle figuur die daar zowel heel gekleed als sexy overal in kan verschijnen. Ook een roomkleurig ruimvallend zijden pantalonpak met daarover heen een zwart kanten mantel zou haar goed staan.

Lange zwarte vrolijk gebloemde mantels die over een zwarte body of luxueuze lingerie gedragen worden oogstten vonden hun weg langs de marmeren catwalk. Enkele reismantels kwamen even voorbij met bijpassende tas. Mantels om luxueus in weg te duiken. En een stijlvolle lange zwarte avondrobe voor een grote party gedragen met een lange zwarte shawl met rood straapdessin in de breedte riep zelfs een bewonderende stilte op bij de zaal. Evenals de warmrode top op zwarte lange rok ook gedragen door een black beauty-mannequin en adembenemend mooi.

De ragfijne bladvormige gouden sieraden van prinses Margarita kwamen vooral mooi uit bij de avondmode van Sheila de Vries vol glamour en kleur. Met in de finale heel toepasselijk de sprookjesachtig mooie Snow White Dress met daarbij de verfijnde sprankelende oorhangers om het sprookje te besluiten.

FOTO: SYDNEY KORSSE