Michelangelo Winklaar op grootste Fashionweek van de Balkan

  DEN HAAG - De op Curacao geboren Nederlandse modeontwerper Michelangelo Winklaar zal zijn collectie presenteren op de grootste Fashionweek van de Balkan: de Feeric Fashion Week in Roemenië.

“Mode beweegt tegenwoordig zo snel dat ik daar helemaal niet in mee wil gaan, ik zet mij af van alle commercie en omarm de visie en fun!” aldus de ontwerper. Een fantastische stelling en dat zouden wat ons betreft meer ontwerpers kunnen overwegen!  Waarom zou de prachtige collectie van dit jaar het volgend jaar afgedaan zijn? Dat is toch volkomen nonsens?  Hou de mooie creaties binnen boord en maak er nog meer bij.

Michelangelo Winklaar ontwerpt in zijn atelier in Den Haag elegante, vrouwelijke collecties en unieke stukken waarbij ambachtelijke technieken zoals draperie, moulage en diverse (kraal) borduurtechnieken samenkomen. Hij staat het meest bekend om zijn met de hand geknoopte wollen jurken. Alle ontwerpen zijn uniek en uitsluitend met de hand gemaakt in zijn atelier.

Eens in de twee jaar komt Winklaar met een nieuwe collectie die hij presenteert op podia in binnen en buitenland. De collectie die Michelangelo Winklaar zal presenteren tijdens de Feeric Fashionweek in Roemenië op 21 juli, is geïnspireerd door het schilderij Evolutie van de beroemde Piet Mondriaan uit 1911.

Belangrijk bij deze collectie is het gebruik van kleur en nuances. De veelal transparante kwetsbare stoffen die zijn gebruikt, worden afgewisseld met verfijnde moulage en plooi- en borduurtechnieken waardoor diepte en schaduw ontstaat; een belangrijk onderdeel van het schilderij dat Winklaar inspireerde deze collectie te ontwerpen.