Paul Schulten Collectie vol kleur en charme

  AMSTERDAM- In het pas weer vernieuwde Okura Hotel haasten de gasten zich naar hun geliefde restaurant want het zojuist verbouwde hotel biedt de heerlijkste culinaire verrassingen. In het langslopen kijken ze geïntrigeerd naar de ruime lobby waar een vrolijk zonnetje net niet naar binnen gluurt. Hier hebben zich BN-ers en gasten zich echter verzameld voor de lang verwachte nieuwe wintershow Nightlife van Paul Schulten.

Iedere couturier heeft zijn eigen fashionable publiek en als altijd is het beschaafd druk bij de shows van Paul Schulten die door een alerte pers en publiek worden gevolgd. De show start met een korte uitleg van de couturier die alweer voor de zesde keer zijn ready to wear - collectie presenteert naast zijn couturelijn.

Bij zijn nieuwe zakenadres in Badhoevedorp is een boetiek van deze limited editions lijn binnen het maatbereik maat 38 tot en met maat 48/50. Deze modellen van de ready to wear lijn hebben dezelfde signatuur als de Haute Couture en van elke maat wordt maar één exemplaar vervaardigd. Het kleurenscala omvat vooral helder rood, paars, cyclaam, zwart en bruin.

Confectie en Haute Couture zijn beiden terreinen waar Paul Schulten jarenlange ervaring mee opdeed. Als  vakman pur sang zorgt hij ervoor dat alles wat uit zijn collecties komt er tiptop uitziet. Technisch ook perfect van pasvorm en flatteus want lekker comfortabel om te dragen. Deze keer zie je dat goed bij zijn gedrapeerde jurken met lange lijfjes en de elegante vleermuiscreatie.

Deze laatst genoemde creatie bestaat uit een donkergrijze rok met grote top met wijde vleermuismouw en vormt de inspiratie voor onschuldige mooie prinsessen uit de mysterieuze romantische films rond nachten met knappe mannen die zich plots als enge vampier ontpoppen. Er verschijnen eveneens modieuze overall-creaties van glitterstof op de catwalk als een soort feestelijke smoking. Zelfs de bruid is in een maagdelijk ivoorkleurig getinte overall gehuld maar weet zich ontegenzeggelijk constant het middelpunt van de aandacht door het enigszins transparante karakter van de stof.

...VROLIJKE COMFORTABELE LANGE MANTEL UIT DE COLLECTIE VAN PAUL SCHULTEN...

FOTO: SYDNEY KORSSE