Una Vera Favola Carnevalesca bij Ronald Kolk

  NOORDWIJK AAN ZEE - Kleurrijk en haast magnetisch is de nieuwe wintershow die Ronald Kolk met zijn team in Grand Hotel Huis ter Duin op de planken zet. Hij is niet alleen een vakman op het gebied van stoffen en technieken om de couture in zijn collectie te kunnen verwerken. Daarnaast beschikt heeft over de openheid van iemand uit een familie met theaterbloed wat hem volop kansen biedt te worden geïnspireerd door andere talenten.

Zo was er een Italiaanse stagiaire die de couturier vertelde over de prachtig geklede mensen met pruiken en verfijnde oogmaskers waardoor hij een carnavalesk sprookje op de planken zette.

Als décor voor zijn show gebruikte hij de beelden van kunstfotograaf van Daanoe die bekend werd door zijn foto's van verlaten kastelen en tuinen. Samen met de kleurrijke en elegante collectie van Ronald Kolk toont hij een magische wereld vol verstilde romantiek anno 2017 en 2018.

Zijn mannequins in kleine korte jasjes die net onder de taille vallen met daaronder zwierige lange rokken zijn een beetje terug naar Dior en de New Look maar dan vertaald door Ronald Kolk. De ongelooflijke zwierige hoeden - die hij met hoedenmaakster Maria Marcus heeft gemaakt- bekronen op hun eigen heerlijk uitbundige manier zijn perfekt uitgebeelde personages uit de Venetiaanse commedia dell'arte.

De bijzondere juwelen van kunstenares en goudsmid Margareth Stalman die zich heeft laten inspireren door het beroemde Murano glas zijn gevat in zilver en goud. Er zijn schitterende ringen en kettingen en grote vogelachtige geëmailleerde broches gebaseerd op zilver die fonkelen op de catwalk.

En de tassenkunstenares Zhaboo presenteert haar tassen voor deze show versierd met maskers.

FOTO: SYDNEY KORSSE