Sheila & Gideon Collections brengt Jazzy Collectie

  AMSTERDAM - In de modern ingerichte grote lobby van het klassieke Conservatoriumhotel hebben zich vele gasten verzameld voor de nieuwe grote wintershow van Sheila De Vries. Tussen de mooie planten en designbanken genieten pers en fotografen en vooral veel mooi geklede gasten met partners of vrienden van een goed glas in afwachting van de tocht met de lift naar de zaal voor de show.

Deze keer is de zaal geheel omgetoverd tot een jazzclub en met een druk op de knop sluit zich de raambedekking en verkeert het publiek op de goudkleurige stoeltjes in de hotte sfeer van een jazzclub met zogenaamde singers en een antieke microfoon op standaard. De zogenaamde zangeressen zijn dat maar even want ze veranderen op slag in mannequins die de nieuwe herfst- en wintercollectie voor 2018 op de catwalk midden door de zaal aan ons laten zien.

In een feestelijke sfeer toont Sheila De Vries haar nieuwe flamboyante creaties die is geïnspireerd door een tikje nostalgie en de totale terugkeer van de Jazz Age met veel uitgaanskleding waarin je als je wilt lekker kunt dansen. Het zijn actuele broekpakken in bewerkt fluweel met geborduurde bloemen voor de vrouw die heel sportief voor de dag wil komen.

En veel mooie glamour cocktailjurken. Veel wit en zwart of combinaties van wit en zwart of gedistingeerd zwart met een klein accent of een transparante losse zwarte top op een zwarte basis waardoor je van een chic pak in een ommezien een feestelijke outfit maakt. Die transparante kanten over-top is een soort wijde lange shawl die nagenoeg het hele lichaam en de armen vleermuisachtig omsluit. Het staat erg vlot en maakt gek genoeg zelfs slanker. Dit laatste is toch altijd meegenomen.

Ook veel zwarte jurken en jassen met kleinere of grotere goudkleurige baantjes of versieringen. Zij worden afgewisseld met langere fluwelen mantels waarvan sommige in vrolijk bloemdessin. Fantastisch om te dragen in een feestelijke sfeer.

Helemaal in stijl is eveneens de terugkeer van de grandioze nieuwe koperkleurige smoking waar na afloop van de show heel veel dames naar vroegen. (Maar couture omvat altijd unieke creaties. Daarom is het ook de kunst tijdens een show alvast tijdig bijzondere creaties te kunnen selecteren).  

Opvallend zijn ook luxe jassen die een heel leven lang mee gaan, van cashmere met leer afgezet en jassen met borduursels afgewerkt. En natuurlijk is er weer een heel bijzondere collectie avondjurken die wordt afgestyled met de mooiste juwelen van deze planeet, luxe pur sang van Artur Scholl Fine Jewellery. Ook heeft Sheila de Vries een eigen juwelenlijn samen met Artur Scholl, die in een mooie juwelen doos wordt aangeboden. Het is mooi en nieuw en met de jazzy klanken op de achtergrond laten veel dames zich vooral door deze onweerstaanbare combi verrassen.

Sheila de Vries die zo dol op mooie stoffen is heeft weer een prachtige collectie neergezet.

FOTO: ROLAND SMULDERS