Zomercouture Paul Schulten kleurrijk en stijlvol

  AMSTERDAM - In de aangename sfeer van het hoofdstedelijke Okurahotel opende Paul Schulten dit weekend zijn kleurrijke en flitsende coutureshow. Na een welkomstwoord aan de gasten dankte hij zowel de relaties - waaronder een belangrijke nieuwe sponsor - en zijn team van medewerkers die samen met hem de show hebben voorbereid.

Daarbij toonde hij zich ook trots en dankbaar over de aanwezigheid van een speciale gast. Namelijk mevrouw Loevenberg die al jaren een goede vriendin is. Zij is 102 jaar oud en ondanks het koude winterweer bezocht zij met haar dochter en een vriendin toch deze show.

Het werd een stralende show van een collectie met de nodige verrassingen die duidelijk de sfeer van deze tijd weerspiegelt.

Zijn collectie omvat zowel Haute Couture als de Ready to Wear modellen die afgeleid zijn van de Haute Couture. Deze Ready to Wear heeft dan ook dezelfde signatuur als de Haute Couture. Van elke maat wordt overigens maar één exemplaar vervaardigd. Het maatbereik is vanaf maat 38 tot en met maat 48/50 want Paul Schulten speelt in op een breed publieksbereik.

De opening van de show met een jurk in zwart-wit dessin toont al meteen dat er vaart in deze collectie zit. Vaart, snelheid en plezier. Het dessin van de jurk doet denken aan blokjes in de wind of aan vliegende vogels die je in de verte ziet. Dat sluit helemaal aan op de moderne vrouw die heel veel moet doen. Ze staat midden in het leven en moet stijlvol voor de dag komen.

Dan moet je op je garderobe kunnen vertrouwen. Het moet modieus-en-van-nu zijn en comfortabel. Maar absoluut ook heel persoonlijk en apart. Daarvoor zijn er streng gesneden lange jasjes op ¾ broeken of overslag rokken. Over het algemeen met zeer slankmakende belijning. En gewatteerde jasjes met een heel authentiek dessin op minirokken en korte broeken. En klassieke mouwloze jurkjes.

Naast deze altijd-fantastische-stijl vooral voor de qua tijd en bezigheden druk bezette vrouw zijn er grappige comfortable shawls c.q. blouses op sexy minirokken. Wie daar mee binnen komt ... wordt niet alleen gezien maar gegarandeerd ook druk besproken. En dat moet je natuurlijk wel aankunnen. Aan de andere kant: het is een stijlvolle alhoewel ietwat stoute manier om je te onderscheiden maar een beetje meer aandacht is toch nooit weg.

FOTO: SYDNEY KORSSE

...ZIJ SCOORT VEEL AANDACHT IN EEN CREATIE VAN PAUL SCHULTEN...